photo d archives le president americain biden assiste a un rassemblement du dnc a rockville dans le maryland 20221109172220

El mercat laboral dels Estats Units s'ha disparat al gener, amb la contractació superant qualsevol expectativa. L'economia del país va crear 517.000 llocs de treball, una dada que ha millorat molt la previsió del consens, que anticipava 185.000; i suposa un fort increment des dels 260.000 creats al desembre (revisats a l'alça des de 223.000), segons ha publicat l'Oficina d'Estadístiques Laborals dels Estats Units.

La taxa d'atur, per la seva banda, ha baixat lleugerament fins al 3,4%, des del 3,5% registrat el mes anterior, i s'ubica al nivell més baix dels últims 53 anys.

Segons l'organisme que difon les dades, "el creixement va ser generalitzat, liderat per guanys a l'oci i l'hoteleria, els serveis comercials i atenció de la salut. L'ocupació també va augmentar al govern, reflectint parcialment el retorn dels treballadors d'una vaga".

L'ocupació en serveis professionals i empresarials va augmentar en 82.000, mentre que l'ocupació governamental va créixer en 74.000 treballadors. Per la seva banda, la cura de la salut va afegir 58.000 llocs de treball, gràcies a l'impuls a l'atenció en ambulatoris (+30.000), centres d'atenció residencial i d'infermeria (+17.000) i hospitals (+11.000).

L'ocupació va mostrar pocs canvis durant el mes en altres indústries importants, incloent-hi mineria, explotació de pedreres i extracció de petroli i gas; comerç a l'engròs informació, activitats financeres i altres serveis.

Els guanys mitjans per hora de tots els treballadors a les nòmines privades no agrícoles van augmentar 10 centaus, o el que és el mateix, un 0,3%, fins als 33,03 dòlars. Durant els darrers 12 mesos, els salaris han crescut, de mitjana, un 4,4%.

A més, la taxa de participació de la força laboral va augmentar lleugerament fins al 62,4%, una dècima per sobre del nivell registrat al desembre.

Per Naeem Aslam, analista en cap de mercats d'AvaTrade, “la lectura ha estat tan bona que molts han hagut de verificar la lectura dues vegades per assegurar-se que no hi hagués res dolent allà. Les dades han confirmat que el mercat laboral dels EUA no només és sòlid, sinó també robust, i les preocupacions sobre la recessió són innecessàries”.

"Pel que fa a les reaccions del mercat, la inicial ha estat negativa, ja que als operadors els preocupa que la Fed pugui adoptar una política monetària més agressiva atesa la fortalesa del mercat laboral i el seu objectiu d'inflació. Tot i això, la realitat és que el número d'avui és bo per a l'economia dels EUA i és probable que això animi els operadors a donar suport a actius de més risc, una vegada que s'assenti la pols", afegeix.

Srijan Katyal, director global de serveis d'estratègia i comerç d'ADSS, destaca que “la creació de 517.000 nous llocs de treball al gener marca un altre mes en què el mercat laboral dels Estats Units ha superat les estimacions, i de manera espectacular. fortalesa de l'economia en aquest moment, però certament hi haurà preguntes sobre com de sostenible n'és aquest mercat laboral”.

"Després d'haver augmentat les taxes en 25 punts bàsics, la Fed tindrà en compte aquestes sòlides dades d'ocupació per al proper augment. Un mercat laboral sòlid recolzarà l'alta inflació que la Fed ha estat combatent amb augments rècord de les taxes d'interès", afegeix.

Noticias relacionadas

contador