inflacion portada bandera eeuu

Les peticions setmanals de desocupació als EUA han baixat fins a les 183.000, a la setmana finalitzada el 28 de gener, des de les 186.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquest moviment ha sorprès el consens, que esperava un increment fins a les 200.000.

Els majors augments en les sol·licituds inicials es van registrar a Arkansas (+419) i les Illes Verges (+5), mentre que les majors disminucions es van produir a Califòrnia (-15.582), Nova York (-4.957), Ohio (-4.396), Geòrgia (-3 921) i Pennsilvània (-2.700).

La taxa d'atur va ser de l'1,1%, sense canvis respecte a la taxa de la setmana anterior, que va ser revisada a la baixa des de l'1,2% a l'1,1%. En termes absoluts, la xifra de treballadors a la recerca d'ocupació va ser de 1.655.000, xifra que suposa una disminució d'11.000 des del nivell de la setmana anterior.

Les taxes de desocupació més altes es van registrar a Nova Jersey (2,5%), Rhode Island (2,4%), Alaska (2,3%), Minnesota (2,2%), Califòrnia (2,1%), Massachusetts (2,1%), Puerto Rico (2,1%), Illinois (2,0%), Montana (2,0%) i Nova York (1,9%).

Els analistes d'Oxford Economics assenyalen que aquestes xifres "són consistents amb un mercat laboral ajustat i deixen la Fed en camí de pujar les taxes d'interès novament a la reunió de març".

"El baix nivell de sol·licituds és un altre senyal que, malgrat l'evidència d'una desacceleració econòmica, el mercat laboral continua sent ajustat. Els anuncis d'acomiadaments, en particular al sector tecnològic, continuen, però aquestes pèrdues d'ocupació no s'han traduït en un augment notable dels reclams. Això suggereix que a aquests treballadors els resulta relativament fàcil trobar altres feines o confien que podran fer-ho", valoren.

Des de Pantheon Macroeconomics apunten que "és probable que el nivell molt baix de sol·licituds de desocupació persisteixi durant un mes més o menys, gràcies a les temporades favorables i al retard dels anuncis d'acomiadaments, que s'han disparat".

Noticias relacionadas

contador