wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street cotitza amb lleugeres pujades aquest dimarts en les seves tres principals índexs borsaris (Dow Jones +0,21%, S&P 500 +0,18% i Nasdaq +0,28%). El mercat reacciona amb timidesa a uns dies de Jackson Hole i després de les paraules de Trump, que assegura no tenir gaires esperances sobre les negociacions comercials entre els Estats Units i la Xina.

  • 37.917,57
  • -

Al Dow Jones, els valors més alcistes són Cisco (+0,15%) i Microsoft (+0,13%). Al parquet destaca també el fet que aquest mateix dimecres es batrà el rècord del mercat alcista més llarg de la història, superant el que fins ara ostentava el rècord: el que es va allargar des de l’11 de octubre de 1990 fins al 24 de març de 2000).

Trump ha assegurat que no té moltes esperances sobre les negociacions entre la Xina i els EUA

Representants de les administracions de la Xina i els Estats Units planegen converses per posar fi el novembre a la disputa comercial entre les dues parts, segons va informar el passat divendres el The Wall Street Journal.

L'objectiu és acostar postures entre les dues majors economies del món abans que tinguin lloc els fòrums multilaterals durant els quals es donaran cita Donald Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping.

A més, el Ministeri de Comerç xinès va informar la passada setmana que una delegació xinesa liderada pel viceministre de Comerç del país, Wang Shouwen, viatjarà als Estats Units a finals d'aquest mes per a una nova ronda de converses comercials.

Per la seva banda, Trump ha anticipat que és "molt probable" que torni a reunir-se amb Kim Jong-un, en defensar els seus esforços per convèncer Pyongyang perquè abandoni les seves armes nuclears. Finalment, ha atacat la Reserva Federal dels EUA (Fed) per les seves pujades de tipus i afirma que "no està emocionat" amb el seu president, Jerome Powell, que farà el seu discurs a Jackson Hole aquest divendres.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança en una nova jornada marcada per l'espera d'un menor subministrament per les sancions dels EUA a l'Iran. El barril de West Texas, referència nord-americà, puja un 0,78% fins als 66,95 dòlars.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza en verd en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,98%, CAC 40 +0,72%, DAX 30 +0,63%, FTSE 100 -0,19% i PSI 20 +0,51%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX avança a prop d'un 1% i recupera els 9.500 punts, després de quedar-se dilluns a les portes del nivell clau dels 9.470 punts.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,22% respecte al dòlar, fins als 1,1515.

Per la seva banda, les borses asiàtiques han ampliat el seu rebot amb el iuan encadenant la seva quarta jornada de guanys. El Nikkei (+0,09%), Xangai (+1,37%), Shenzhen (+1,43%), el Hang Seng de Hong Kong (+0,50%) i el Kospi (+1,03%) sud-coreà han liderat l'avanç. A més, Malàisia (+0,28%) i Singapur (+0,09%) també han tancat en verd.

Noticias relacionadas

contador