trump kim acuerdo portada

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat aquest dilluns que es reunirà "molt probablement" de nou amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, mentre ha defensat els seus esforços per convèncer Pyongyang que abandoni les seves armes nuclears.

En una entrevista amb Reuters, Trump, que va celebrar una històrica cimera amb Kim el 12 de juny, ha afirmat que creia que Corea del Nord havia fet passos específics cap a la desnuclearització, tot i els dubtes generalitzats sobre la disposició de Kim a abandonar el seu arsenal nuclear.

En insistir que "moltes coses bones estan passant" amb Corea del Nord, Trump s'ha queixat que la Xina no està ajudant tant com ho havia fet en el passat a causa de la seva disputa comercial amb els Estats Units.

Trump ha afirmat que només ha estat treballant en l'assumpte nord-coreà durant tres mesos, mentre que els seus predecessors havien estat treballant-hi durant 30 anys. "Vaig parar les proves nuclears de Corea del Nord. Vaig parar les proves de míssils. El Japó està emocionat. Què passarà? Qui sap? Anem a veure", ha assenyalat.

POQUES ESPERANCES DE LES CONVERSES ENTRE WASHINGTON I PEKIN

Durant l'entrevista amb Reuters, a més d'atacar la Reserva Federal dels EUA (Fed) per les pujades de tipus i assegurar que "no està emocionat" amb el president del banc central, Jerome Powell, Trump també ha fet al·lusió a les noves converses que s'inicien entre Washington i Pequín. Les negociacions es duran a terme el 22 i 23 d'agost i el republicà ha dit no esperar-ne massa.

Els mercats, en canvi, i en especial les borses asiàtiques, han estat pujant, animats per les perspectives que s'avanci cap a una resolució de la guerra comercial entre les dues potències. No obstant això, els analistes conclouen que no s'avançarà gens ni mica durant aquesta trobada, ja que és de baix nivell i, si de cas, creuen que es podria decretar una treva.

Noticias relacionadas

contador