ep euro dolar portada
Europa Press

Marginals pujades per a l'euro aquest divendres, que es mou al voltant dels 1,1850 dòlars en una jornada durant la qual la volatilitat brilla per la seva absència, malgrat que la inflació a Alemanya ha escalat una dècima, fins al 3,9%. El fet que el Banc Central Europeu (BCE) complís al detall amb el que s'esperava aquest dijous, durant la reunió de política monetària del mes de setembre, "ha limitat les caigudes per a la moneda única", asseguren els experts de MUFG.

  • 1,0634$
  • -0,09%

El BCE tenia la tasca de demostrar que el nou marc de política monetària té sentit i de ser una mica més tolerant amb la inflació podria demostrar-se mantenint el ritme dels estímuls. No obstant això, la presidenta de BCE, Christine Lagarde, va declarar ahir que la "senyora no està fent tapering" i ho va justificar afegint que no hi ha acord ni pla sobre el que ve després. Amb tot, la rebaixa de les compres mensuals anunciada es va explicar com una "recalibració", cosa que va semblar acontentar el mercat.

Hi va haver algunes vendes, però el moviment va ser marginal, tot i que ha posat a prova el suport dels 1,18 dòlars aquesta matinada i els bunds van superar els bons del Tresor nord-americà: el diferencial a 10 anys es va ampliar en uns 2 punts bàsics. "La magnitud del canvi d'ahir no va ser suficient per fer pujar els rendiments", indiquen els analistes .El descens dels rendiments als EUA va ser suficient perquè l'índex de el dòlar baixés un 0,20%, fins als 92,52, i aquest matí s'ha reduït un altre 0,06%, fins als 92,47.

Fonts del BCE van confirmar que el nou ritme seria de 60-70.000 milions d'euros. Si es pren el punt mig d'aquest rang com el ritme mitjà fins al final, implicaria que el PEPP acabaria les compres uns 50.000 milions d'euros per sota dels 1,85 bilions d'euros. "No és raó per alimentar un repunt dels rendiments o enfortir l'euro", sentencien.

Noticias relacionadas

contador