ep euro dolar portada
Europa Press

Les dades sobre la inflació als EUA, que es van ajustar a les previsions, no han ofert un nou impuls als mercats de divises i els inversors han aprofitat per embarcar-se en un moviment de presa de beneficis en les seves posicions llargues en el dòlar. Això ha provocat caigudes en l'índex del dòlar i pujades en general en totes les divises enfront del 'bitllet verd'. Per l'euro, ha significat una oportunitat de remuntar part del perdut aquesta setmana, quan va tocar mínims des d'inicis d'abril als 1,17 dòlars.

  • 1,0721$
  • 0,25%

El mercat de les divises "es mantenen en una pauta de contenció que s'inclina cap a la reducció dels estímuls de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la fortalesa del dòlar", assenyala Jeffrey Halley, analista d'Oanda. En aquest context, l'euro/dòlar s'ha recuperat lleugerament per la debilitat del dòlar i "ha pujat fins als 1,1745 dòlars aquest matí. La resistència és a prop, als 1,1750 dòlars, i el suport als 1,1700 dòlars", comenta l'expert.

Després del gir de la Fed a mitjans de juny, l'euro/dòlar es va precipitar cap a un rang de preus inferior al sostingut durant els mesos d'abril i maig, quan l'encreuament es va aproximar als màxims anuals de gener per sobre dels 1,23 dòlars. En aquest moment, es va encotillar en una forquilla de preus amb mínims al voltant dels 1,1750 dòlars i màxims al voltant dels 1,19 dòlars, que ara ha abandonat per caure cap als 1,17 dòlars, canvi no vist des de l'1 de abril. Aquest nivell és l'objectiu que a l'inici de la primavera van fixar els analistes de Rabobank per a l'euro a sis mesos vista i que creuen que farà fallida tot i la recuperació de curt termini.

L'acció del preu de la lliura esterlina és més constructiva, ja que la lliura/dòlar va pujar fins als 1,3870 dòlars a Àsia. Té suport als 1,3800 i podria desafiar la resistència dels 1,3900, cosa que indicaria nous guanys cap al punt crític de 1,4000. Una lleugera caiguda dels rendiments dels bons nord-americans ha provocat que el dòlar/ien retrocedís lleugerament fins als 110,40.

Noticias relacionadas

contador