ep archivo   billetes y monedas en euros
EUROPA PRESS - Archivo

La gana pel risc torna als mercats, esperonat per la bona temporada de resultats, principalment als EUA, cosa que ha deixat una reculada del dòlar i el ien, considerades refugis segurs. La caiguda del 'bitllet verd' li ha servit a l'euro per recuperar una mica de terreny des dels mínims de tres mesos i mig de dimecres i puja fins a gairebé 1,18 dòlars, abans de la decisió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE). Però el canvi en l'orientació sobre els tipus d'interès de l'organisme no ha convençut els inversors i les vendes han tornat a la divisa.

  • 1,0772$
  • -0,09%

No obstant això, els experts no creuen que l'euro estigui fora de perill, ja que el banc central i la seva presidenta de l'organisme, Christine Lagarde són absolutament 'dovish', cosa que debilitarà la divisa a curt - mitjà termini. "En general, el nou objectiu d'inflació del BCE suggereix que la política monetària seguirà sent ultra-acomodatícia durant un període de temps encara més llarg", cosa que actuarà com un vent en contra per a l'euro, apunten els estrategs del Commonwealth Bank of Australia. "De fet, esperem que el BCE sigui un dels últims bancs centrals que endurirà la política", afegeixen.

Al comunicat emès aquest dijous, l'entitat ha canviat l'orientació a futur dels canvis en el preu del diner. D'aquesta manera, ha incorporat els canvis realitzats en la seva estratègia monetària i assegura que no apujarà tipus encara que la inflació superi l'objectiu del 2% de forma transitòria.

L'índex del dòlar, que mesura la divisa enfront de sis parells principals, es va situar a 92,770 després de recular des del màxim de tres mesos i mig de 93,194 arribat dimecres. El ien cotitzava a 129,950 per euro, des d'un màxim de gairebé quatre mesos de 128,610 a principis d'aquesta setmana, i a 81,07 per dòlar australià, des d'un màxim de 5 mesos i mig de 79,85.

"L'analista de National Australia Bank, Tapas Strickland, indica en una nota d'anàlisi que els bons resultats empresarials han dissipat la preocupació per la soca delta als Estats Units, cosa que ha afectat les divises refugi." El consens és que aquesta variant de la Covid no suposa un risc immediat per a la recuperació", retardant la reobertura en tres mesos com a màxim mentre els països intensifiquen les campanyes de vacunació en resposta, ha declarat.

Noticias relacionadas

contador