trumpmnuchin

El secretari del Tresor dels EUA, Steven Mnuchin, ha decidit portar la contrària a Donald Trump. En el context de la guerra aranzelària que mantenen amb la Xina, ha lloat els canvis que el banc central del gegant asiàtic ha efectuat sobre el iuan.

A inicis de la setmana, va transcendir la notícia que el Banc Popular de la Xina havia revisat la seva metodologia per calcular el tipus de canvi fix diari del iuan. La mesura va suscitar les crítiques de Trump, que no va dubtar a acusar el país asiàtic de manipular la seva divisa, però Mnuchin ha contradit el president nord-americà i ha elogiat els esforços de Pequín per sostenir la seva divisa.

"Donar suport al renminbi no és manipulació de divises", ha declarat Mnuchin, que ha assenyalat, tot i això, que "deixar que una moneda es debiliti ja sigui mitjançant intervenció o per causes estructurals, això sí que és manipulació". El iuan amb prou feines ha reaccionat a les notícies i cedeix un 0,26%, fins als 6,8213 iuans per dòlar.

El renminbi s'ha estat afeblint enfront del dòlar a causa de l'escalada de les tensions comercials i l'augment de les taxes d'interès als Estats Units, cosa que està impulsant el valor del dòlar.

Per aquest motiu, Mnuchin va avisar que estava "vigilant a prop" el iuan i que la debilitat de la moneda seria revisada com a part de l'informe semestral del Departament del Tresor sobre la manipulació de divises. L'informe, que es publica el 15 d'octubre, es basarà en l'activitat durant els primers sis mesos de 2018.

No obstant això, Mnuchin ha assenyalat ara que hi ha altres problemes urgents amb Pequín a més de la moneda. I aquests problemes no són altres que el conflicte aranzelari. Segons Mnuchin, si la Xina signés el mateix tipus d'acord que Mèxic, "no tindrien problemes". Els EUA i Mèxic van arribar a un acord comercial dilluns que va aplanar el camí per reemplaçar el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN), i s'espera que Canadà s'hi uneixi aquesta setmana.

Noticias relacionadas

contador