cbargentinapeso1 short1

Les monedes emergents més fràgils aquest any tornen a les caigudes aquest dimecres, amb un nou mínim històric en el peso argentí, que encadena una caiguda de set jornades consecutives, fins a les 31,63 unitats per dòlar. El Merval, per la seva banda, el major índex de la borsa de Buenos Aires va tancar en el vermell amb una caiguda de l’1,58%.

La persistent dolarització de carteres, l'elevada despesa pública així com la galopant inflació i la manca de confiança en el govern del país per redreçar l'economia han tornat a arrossegar la moneda. En l'ànim dels inversors també ha pesat un informe de l'agència de qualificació creditícia Moody's en el qual preveu que el resultat de la crisi monetària argentina presenti desafiaments polítics per al govern del liberal Maurici Macri. A més, es veuran afectats significativament els principals indicadors crediticis sobirans, ha agregat.

No obstant això, els experts de Danske Bank assenyalen que el peso revertirà eventualment el seu declivi de més d'un 67% aquest any, ja que s'ha embarcat en reformes estructurals, ha rebut assistència del Fons Monetari Internacional i el seu banc central està fermament compromès a subjectar la seva divisa, amb una taxa d'interès de rècord, al 45%.

Igual de negre està el panorama per al real brasiler. La divisa s'ha desplomat a un mínim de més de dos anys i mig, a prop dels 4,15 reals per dòlar i ha superat l'anterior mínim del 24 d'agost. Brasil s'enfronta a unes eleccions l'octubre que elevaran la volatilitat en la moneda durant les pròximes setmanes. De moment, la seva caiguda el 2018 ascendeix al 26%, però segons els analistes danesos és la regió que cal vigilar més perquè mantindrà el contagi limitat, sempre que "no escali en una crisi".

TORNA LA VOLATILITAT A LA LIRA

La lira turca, per la seva banda, torna a enervar els inversors amb un declivi de l’1,5%, fins a mínims de gairebé 15 dies a les 6,40 lires per dòlar. Aquesta setmana, la moneda otomana ha vist com s'ha avivat la volatilitat després del descans de vacances del seu mercat de la setmana passada, enmig d'un gran escepticisme que les mesures del govern d'Ankara aconsegueixin reflotar la seva economia.

La situació al país no té aspecte de millorar i les apostes d'analistes i economistes s'apilen en contra d'una economia amb una elevada posició d'inversió neta negativa i de dèficit de compte corrent. Experts d’Ebury esperen una major depreciació en la moneda eurasiàtica, tret que el país sigui capaç de redreçar les seves relacions diplomàtiques amb els EUA. Una postura amb la que coincideix Danske Bank, que afegeix que la pressió prosseguirà mentre el banc central "no doni un cop de puny a la taula i elevi els tipus de forma significativa".

Noticias relacionadas

contador