libra portada caidas

La lliura intenta mantenir-se estable aquest dimarts al voltant d'1,07-1,08 dòlars després d'un dilluns d'elevada volatilitat durant el qual la divisa britànica va arribar a mínims històrics al voltant d'1,0330/50 dòlars contra el bitllet verd. Hores després, va aconseguir remuntar un 5%, fins als 1,0931 dòlars, a la calor de dues intervencions del Banc d'Anglaterra (BoE) i del Govern britànic, assenyalant que prendran les mesures apropiades per intentar restaurar la confiança dels inversors, que van aconseguir aturar la sagnia. Contra l'euro, la moneda cotitza als 0,8950 lliures, lluny també dels seus mínims de dilluns als 0,9278, el seu pitjor canvi des del març del 2020.

  • 1,2495$
  • -0,12%

La magnitud i la velocitat de la depreciació van suscitar especulacions d'una intervenció del Banc d'Anglaterra (BoE) per frenar la sagnia. Tot i això, l'entitat dirigida per Andrew Bailey ha emès un comunicat assenyalant que el Comitè de Política Monetària (MPC, per les sigles en anglès) del banc central faria una "

La magnitud i la velocitat de la depreciació van suscitar especulacions d'una intervenció del Banc d'Anglaterra (BoE) per frenar la sagnia. Tot i això, l'entitat dirigida per Andrew Bailey ha emès un comunicat assenyalant que el Comitè de Política Monetària (MPC, per les sigles en anglès) del banc central faria una "avaluació completa" en la propera reunió programada al novembre, "i actuaria en conseqüència".

"L'MPC no dubtarà a canviar les taxes d'interès tant com sigui necessari perquè la inflació torni a l'objectiu del 2% de manera sostenible a mitjà termini, en línia amb les seves competències", ha indicat. La declaració del Banc d'Anglaterra i el rebot d'ahir de la lliura esterlina “per ara han atenuat les expectatives del mercat que caldrà mantenir una reunió de política monetària d'urgència”, indiquen els experts de MUFG.

Tot i això, el mercat de tipus del Regne Unit continua esperant que el BoE faci passos de gegant al novembre per esmorteir els riscos d'inflació i donar suport a la lliura. El mercat ja descompta una alça de 150 punts bàsics. "La pressió per a una reunió d'emergència només augmentaria, si la lliura reprèn les vendes durant les properes setmanes", indiquen els experts.

Alhora, la lliura es va veure recolzada ahir per l'anunci del Tresor britànic que el ministre d'Economia exposarà el seu Pla Fiscal de Meitat de Mandat el proper 23 de novembre. "El pla exposarà amb més detall les regles fiscals del Govern, entre les quals s'inclou assegurar que es mantingui la rebaixa del deute, en proporció al PIB, a mitjà termini".

El pla fiscal establirà més detalls sobre les regles fiscals del govern, incloent-hi la garantia que el deute es redueixi en proporció al PIB a mitjà termini. També està previst que els ministres anunciïn l'octubre i a principis de novembre noves mesures per impulsar l'economia britànica, un pla detallat que ajudi a dissipar les preocupacions del mercat sobre la sostenibilitat fiscal al Regne Unit.

“Els participants al mercat estan preocupats per la improbabilitat que les retallades fiscals compten únicament amb un repunt del creixement econòmic com a suport”, comenten des de MUFG.

No obstant això, aquests experts, igual que altres al mercat, creuen que “encara que els esdeveniments d'ahir han contribuït a donar cert suport a la lliura a curt termini”, la moneda “segueix sent vulnerable a una nova venda, sobretot perquè les condicions de finançament i les pors d'un aterratge brusc de l'economia mundial s'intensifiquen”.

D'altra banda, la resta de monedes han aconseguit una mica de tranquil·litat als encreuaments contra el dòlar, ja que la moneda dels EUA ha retallat el seu avanç de dilluns que també va portar l'euro a nous mínims de 20 anys als 0,9550 dòlars. L'índex del dòlar ha reculat fins a 113,30 des de 114,52.

Noticias relacionadas

contador