ep nicolas maduro 20170513083501
TWITTER/@PRESIDENCIALVEN

Entre el paquet de mesures anunciades pel president de Veneçuela, Nicolás Maduro, per combatre la hiperinflació, les autoritats econòmiques del país donaran detalls aquest dimarts sobre les subhastes de divises que s'efectuaran amb més freqüència a partir d'ara.

Maduro també ha anunciat en una cadena estatal de ràdio i televisió que establirà "un sol tipus de canvi fluctuant ancorat al petro (moneda digital governamental).

Així, l'Executiu elevarà d'una a tres la freqüència setmanal de subhastes durant els primers 60 dies, "amb la meta en 60 dies d'arribar a cinc subhastes, a 1 per dia".

En aquesta nova etapa el dòlar de les subhastes, conegut com Dicom, funcionarà "amb absoluta disciplina canviària" ha assegurat Maduro que aposta per "jugar clar, dur i directe en el sistema canviari veneçolà per tenir un sol tipus de canvi definitivament i matar el dòlar criminal".

El president veneçolà també ha indicat que els encarregats de donar més detalls sobre aquestes subhastes i el nou tipus de canvi seran el ministre de Finances i el president del banc central. I ha explicat que s'emmarquen en el paquet econòmic llançat al país que també inclou la creació d'una nova moneda, el bolívar sobirà.

El país bolivarià va estrenar aquest dilluns una nova família de bitllets amb cinc zeros menys després d'una reconversió monetària que va arrencar en un dia decretat com a no laborable.

La simplificació comptable s'emmarca en el pla de "recuperació i expansió econòmica" ideat pel cap d'Estat, Nicolás Maduro, que ha anunciat altres mesures per fer front a la greu crisi, cosa que l'oficialisme donarà suport aquest dimarts amb una mobilització, mentre l'oposició ho rebutjarà amb un atur nacional.

Els bitllets del nou con monetari que van començar a circular aquest dilluns sota el nom de bolívar sobirà tenen denominacions que estan més ajustades a la inflació nacional, que segons estimacions del Fons Monetari Internacional tancarà l'any al 1.000.000%.

Maduro, ha anunciat, a més, l'entrada en vigor el proper mes de setembre d'un nou salari mínim, que implicarà un augment del 60% enfront de l'actual. "El nou salari començarà a cobrir a partir de l'1 de setembre, atenció tots, treballadors, poble, empresaris, l’1 de setembre. Aquells que estan pensant en una bogeria de remarcació de preus, a la babalà, cura, cura", va declarar Maduro aquest diumenge a través d'una retransmissió en Facebook en directe.

El mandatari va anunciar una devaluació del 96% com a part d'un pla de "recuperació econòmica" Cada treballador passarà a guanyar 1.800 bolívars sobirans, l'equivalent de 180 milions de bolívars actuals, després que la moneda s'hagi devaluat un 96%.

Noticias relacionadas

contador