Money, cash, banknotes, euros, euro ; dollars, pounds sterling. Image TaxRebate.org.uk

L'excitació que domina el mercat de les divises no ha deixat l'euro de banda, que ha tingut la seva pròpia ració de volatilitat, esperonat per especulacions sobre el fet que el Banc Central Europeu (BCE) pugui retirar els estímuls abans del previst.

En el seu encreuament contra el dòlar, la moneda ha protagonitzat un moviment d'anada i tornada, en un interval d'un 1% en la sessió del 4 d'octubre. La renovada fortalesa experimentada pel bitllet verd deixava l'euro en un canvi proper als 1,1138 $, foradant el seu suport clau en els 1,1150, per després girar-se i deixar guanys d'un 0,2%, fins als 1,1222 dòlars.

La moneda única va escalar posicions, de la mateixa manera que ho va fer el rendiment del deute de la Zona Euro, com a conseqüència d'un informe de Bloomberg que explicava que el BCE està a punt d'arribar a un consens per reduir el ritme mensual de compra de bons. No obstant això, un portaveu del BCE va tuitejar que el comitè de política monetària del banc central no ha discutit la decisió de la retirada dels estímuls.

L'euro ha provat dos nous mínims durant la setmana al voltant d'1,1150 $, i sembla vulnerable

"El mercat s'ha deixat portar pels titulars i ha deixat una resposta excessiva", assegura la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien. "Esperem que la moneda única sigui presa d'una major debilitat ja que pesen massa factors sobre ella: la crisi de Deutsche Bank, el Brexit i la perspectiva d'un bon informe de l'ocupació dels EUA", explica Lien.

Des d'un punt de vista tècnic, experts de Scotiabank indiquen que "l'euro ha provat dos nous mínims durant la setmana al voltant d'1,1150 $, i sembla vulnerable després de la ruptura a través de la mitjana mòbil de 50 dies (1,1202 $), i de 100 dies (1,1182 $), amb la possibilitat d'una ruptura sostinguda a través de la mitjana mòbil de 200 dies (1,1163 $)".

contador