ep el consejero delegado de bbva onur gen durante la celebracion del xiv encuentro financiero del
Isabel Infantes - Europa Press

"L'objectiu és crear capital de forma orgànica i continuar retribuint els accionistes. Esperem generar entre 50 i 60 punts bàsics de capital anualment durant els propers exercicis, i això implica uns 2.000 milions d'euros. No volem operar amb excés de capital, i sempre que l'acció sigui on és, seguirem recomprant accions”.

  • 10,20€
  • 3,03%

Son les declaracions del conseller delegat de BBVA, Onur Genç, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del banc el primer trimestre del 2024.

"En aquest trimestre hem aconseguit un 17,7% de RoTE, tenint en compte l'impost a la banca a Espanya. Estem fent créixer la nostra cartera creditícia al 7% i tot i així l'acció està al preu que està. El valor intrínsec de l'acció és molt superior, així que seguirem recomprant accions", ha afegit.

Sobre possibles operacions corporatives, ha reiterat que “el creixement orgànic continua sent la nostra prioritat i la millor manera de crear valor per als nostres accionistes”.

Qüestionat sobre la previsió de cara al 2025, Onur Genç ha comentat que "no hem arribat al màxim, i això significa que tindrem millor RoTE fins i tot als propers trimestres, perquè la dinàmica que veiem son molt positives".

En aquest sentit, ha comentat que "preveig un 2025 encara millor que el 2024, tant en creixement d'ingressos com en benefici".

Sobre Turquia, ha indicat que "som molt positius amb l'evolució del negoci de cara als propers trimestres i el marge d'interessos es recuperarà al segon semestre, així que és probable una revisió a l'alça". En aquest sentit, ha comentat que "l'evolució de la inflació és clau i, sempre que el país segueixi centrat en els esforços per reduir la inflació, som força optimistes, encara que l'impacte per hiperinflació no desapareixerà almenys fins al 2027".

A Mèxic, ha ressaltat que "hem guanyat 1,2 milions durant el trimestre, la majoria a través de canals digitals".

PREVEU TRES BAIXADES DE TIPUS DEL BCE

D'altra banda, Genç ha assenyalat que “esperem tres baixades de tipus del Banc Central Europeu el 2024 i quatre baixades el 2025”.

En aquest sentit, ha explicat que "la sensibilitat del marge d'interessos a Espanya és del 5%. Això significa que una caiguda de 100 punts bàsics suposa una caiguda del 5% al marge d'interessos, cosa que seria un impacte de 300 milions d'euros. Pensem que tenim palanques per compensar aquest marge als propers trimestres", ha explicat.

Sobre l'evolució de les comissions a Espanya i Mèxic, ha apuntat que "les tendències son molt positives i les xifres garantiran els resultats dels propers anys".

Noticias relacionadas

contador