ep archivo   la consejera delegada de linea directa aseguradora patricia ayuela durante su
LÍNEA DIRECTA - Archivo

Línia Directa ha presentat aquest dilluns els resultats del primer trimestre de l'any. En concret, de gener a març l'asseguradora ha aconseguit un benefici net de 10,1 milions d'euros, enfront de les pèrdues de 5,3 milions del mateix període de l'any anterior.

  • 1,09€
  • 0,56%

La companyia ha explicat que ha aconseguit aquest resultat "gràcies a la sòlida millora del marge assegurador impulsada per les mesures de subscripció, gestió sinistral i eficiència adoptades l'any passat", i d'aquesta manera "consolida així la tornada a la rendibilitat iniciada a la segona meitat del 2023".

I és que ja encadena tres trimestres consecutius de marges positius a l'alça. "Iniciem el 2024 amb uns bons resultats des del punt de vista de la rendibilitat, amb una millora progressiva i sòlida dels nostres marges i beneficis, que confirmen el canvi de cicle que hem iniciat", ha dit Patricia Ayuela, Consellera Delegada de Línia Directa Asseguradora.

A més, ha afegit, “continuem creixent en ingressos en totes les línies de negoci i al capdavant del sector assegurador en eficiència. Això, juntament amb el nostre model de negoci directe i el nostre focus en la innovació, la digitalització i la sostenibilitat, ens permet mirar l'any amb prudència, però també amb optimisme”.

La ràtio combinada, que ja al quart trimestre estanc del 2023 es va situar per sota del 100%, continua millorant i al tancament del març ha baixat al 97,3%, percentatge que suposa una millora de 9,5 punts percentuals respecte als tres primers mesos del passat exercici, explica la companyia en una nota.

"Aquest bon exercici és especialment destacat en Autos, la principal línia de negoci de la companyia per volum de negoci i la més afectada durant els últims exercicis a nivell sectorial per la inflació de costos", i és que la ràtio combinada en aquest segment ha tancat al 96,5%, 10,3 p.p. millor que un any abans.

La recuperació i l'ampliació dels marges de Línia Directa se sustenta en una "millora simultània de la sinistralitat, del nivell de despeses de la companyia i del creixement dels ingressos", afirma l'asseguradora.

Les mesures de selecció i subscripció del risc i de gestió sinistral aplicades des de principis de 2023, així com la moderació de la inflació dels costos de prestació durant els darrers mesos, han permès reduir el cost sinistral, que durant el primer trimestre ha baixat un 7,9% interanual, i millorar la seva ràtio de sinistralitat en 9,1 pp, tancant al 75,1%.

D'altra banda, Línia Directa ha continuat millorant els seus nivells d'eficiència a través d'un "estricte" control de les despeses d'administració, que s'han reduït un 3,9%, enfront d'una inflació mitjana durant el trimestre del 3,1%, de la digitalització més gran de processos, amb un ús creixent de la Intel·ligència Artificial (IA) generativa, i d'un increment de l'"eficàcia" comercial derivat de la nova organització amb visió client de la companyia. Fruit de tot això, la ràtio de despeses del grup ha millorat en 0,4 pp, al 22,2%, una de les millors del sector assegurador espanyol.

Per part seva, l'estratègia de priorització de la rendibilitat davant el creixement en volums ha permès un increment dels ingressos d'assegurances del 3,4%, i ha contribuït també a aquest increment dels marges i dels resultats. Per part seva, la cartera de clients s'ha quedat en els 3,3 milions de clients (-4,5%).

SALUT ACCELERA

La xifra total de primes emeses de Línia Directa Asseguradora va assolir al primer trimestre els 251,4 milions d'euros, un 3% més, amb la contribució positiva de totes les línies de negoci (Motor, Llar, Salut).

Les primes emeses en Autos van augmentar un 2,2%, fins als 195,8 milions d'euros, amb una cartera d'assegurats de 2,46 milions d'assegurats. Els ingressos d'assegurances en aquest segment han crescut al primer trimestre un 3,1%.

La línia de negoci de la Llar ha mantingut una evolució sòlida i la facturació per primes, amb 727.000 assegurats, ha crescut una taxa del 4,4%, fins als 39,3 milions d'euros. A més, els ingressos d'assegurances han augmentat un 4,5%.

Salut, per part seva, accelera el seu creixement amb un augment de la cartera de clients del 10,7%, fins als 118.000 assegurats, i de les primes emeses del 8,7%, fins als 15,6 milions d'euros, el seu rècord de facturació en un trimestre. Els ingressos d'assegurances d'aquest ram han crescut un 7,9%.

"Aquest excel·lent comportament a l'assegurança de Salut és fruit, d'una banda, de l'impuls donat a la línia de negoci amb la integració de la seva operativa sota la marca Línia Directa des del setembre de l'any passat. I de l'altra, la línia de negoci s'ha vist beneficiada per la nova estratègia multiproducte de la companyia, que permet una eficàcia comercial més gran i un increment de la venda creuada a la cartera de clients", remarca l'asseguradora a la nota.

Des del punt de vista comercial, cal destacar també el focus de la companyia a la innovació, que ha permès el llançament de nous productes. Entre ells, assegurança de mobilitat personal, que el primer trimestre de l'any ha passat a comercialitzar-se també sota la marca Línia Directa, i l'assegurança de protecció per ocupació il·legal de l'habitatge, que des de principis d'aquest mes d'abril també es comercialitza de forma separada a la pòlissa de la Llar i per tant està disponible per a clients de qualsevol companyia. Actualment, els productes diferents de cotxes, llar i salut comercialitzats per l'entitat arriben a una facturació de 0,8 milions d'euros.

El resultat financer de Línia Directa Asseguradora durant els tres primers mesos del 2024 ha augmentat un 10%, fins als 9,2 milions d'euros, gràcies principalment als ingressos més grans de la renda fixa.

Amb tot això, el marge de solvència de la companyia puja en 3 p.p. respecte al tancament del 2023 i se situa al 183%, percentatge que implica un excés de 170 milions d'euros sobre el capital exigit. D'aquesta manera, Línia Directa manté un "balanç sòlid" format íntegrament per capital Tier 1 o de màxima qualitat.

contador