librabrexitcb1
1,1681€
  • -0,0006€
  • -0,05%

La lliura esterlina ha creuat els 1,34 dòlars aquest dimarts, per primera vegada en tres mesos, i també ha deixat alces enfront de l'euro, recolzada per l'optimisme dels inversors sobre la possibilitat que el Regne Unit i la Unió Europea (UE) arribin a un acord comercial en el Brexit aquesta mateixa setmana, tot i la manca de progressos tangibles en les negociacions.

La moneda ha retrocedit marginalment després de tocar els 1,3410 dòlars, impulsada també per la debilitat del dòlar, que torna a fer-se patent enmig d'una onada de gana pel risc al mercat. Enfront de l'euro, que segons els analistes és un millor indicador del sentiment sobre Brexit, la lliura va pujar un 0,1% fins als 0,8929 penics per euro.

Les declaracions entre polítics s'han succeït a l'inici d'aquesta darrera etapa de l'estira-i-arronsa entre Londres i Brussel·les de quatre anys i mig. Michael Gove, ministre britànic d'alt rang, ha assenyalat que les converses seguien estancades en els temes de pesca, regles de govern i resolució de disputes perquè la UE està demanant massa.

El primer ministre irlandès, Micheál Martin, per la seva banda ha assenyalat que alberga l'esperança que s'arribi a un acord aquesta setmana. Però també havia expressat el mateix desig a principis de la setmana passada que l'esbós d'un acord es fes públic en pocs dies.

"El joc d'espera per a la lliura continua, però podem esperar més titulars contradictoris que impulsin les oscil·lacions intradia de la moneda", indiquen els estrategs d'ING en una nota per a clients. "A mesura que passa el temps, hauríem de veure augmentar la mida de tals oscil·lacions, ja que els mercats atribueixen un major pes a qualsevol comentari dels funcionaris de les dues parts", argumenten.

Noticias relacionadas

contador