petroleodolar portada

El dòlar es deprecia aquest dilluns davant les monedes dels països exportadors de petroli i els actius refugi com el ien, després de l'atac a les refineries de petroli de l'Aràbia Saudita d'aquest cap de setmana, que ha impactat en les reserves mundials de cru.

Els preus del petroli s'han disparat un 10% després que un total de deu drons ataquessin dues instal·lacions de la petroliera estatal Aramco, cosa que ha provocat alces en divises vinculades a aquesta matèria primera com el dòlar canadenc i la corona sueca que pugen un 0,5% enfront del 'bitllet verd'. En canvi, en països com l'Índia, que és fonamentalment una potència importadora, els esdeveniments s'han cobrat un preu en les seves monedes. La rupia índia ha arribat a cedir un 0,7%.

Així mateix, aquest incident ha provocat que la setmana comenci als mercats amb una marcada aversió al risc, cosa que ha desdenyat la gana pels actius refugi i ha contrarestat els efectes de la gana pel risc que regnava als mercats la setmana passada. Aquest panorama ha animat les monedes considerades 'safe havens', com el ien: la moneda nipona avança per primera vegada en gairebé una setmana i es canvia de mans en 107,50 iens per dòlar.

La divisa dels EUA, al seu torn, ha cedit en l'índex que mesura el seu acompliment contra sis divises rivals, que se situa per sobre dels 98,00 punts. Quant a la resta de monedes, l'euro es manté estable als 1,1070 dòlars i la lliura cedeix terreny des dels seus màxims de sis setmanes.

Noticias relacionadas

contador