trumpenfadado1

El president dels EUA, Donald Trump, ho té tot a punt per prendre represàlies després de l'atac contra refineries de petroli de l'Aràbia Saudita i ha dit que, tot i que creu saber qui és el "culpable", està esperant la resposta de Riad per saber com procedir. Així mateix, ha autoritzat aquest diumenge l'alliberament de petroli de la Reserva Estratègica dels Estats Units en una quantitat que està per determinar per estabilitzar el mercat mundial de cru.

El republicà ha assegurat aquest diumenge, a través de diversos apunts en el seu compte de Twitter que està "carregat i llest". "El subministrament de petroli de l'Aràbia Saudita va ser atacat. Hi ha raons per pensar que sabem el culpable, estem carregats i llestos, pendents de verificació, però estem esperant a sentir del regne sobre què creuen que va ser la causa d'aquest atac, i sota quins termes procediríem!", ha manifestat Trump.

"Com a conseqüència de l'atac a l'Aràbia Saudita, que pot tenir un impacte en els preus del petroli, he autoritzat l'alliberament de petroli de la Reserva Estratègica de Petroli, si cal, en una quantitat per determinar però suficient per mantenir els mercats ben proveïts", ha indicat Trump, també al seu compte de Twitter.

"També he informat a totes les agències per accelerar els tràmits dels oleoductes que es troben actualment en procés d'obtenir permisos a Texas i en altres estats", ha afegit. En relació amb l'autoria de l'atac, del qual Washington culpa l'Iran, el magnat novaiorquès ha manifestat que "hi ha motius per creure que sabem qui és el responsable".

Els drones van atacar una instal·lació de processament de petroli en Abqaiq i el proper camp petrolier de Khurais dissabte, durant el qual van destruir 5,7 milions de barrils de producció diària de cru o el 50% de la producció de petroli del regne. Segons s'informa, Saudi Aramco, la companyia petroliera nacional, aspira a restaurar al voltant d'un terç de la seva producció de cru, és a dir, 2 milions de barrils, per a aquest dilluns.

contador