ep euro dolar portada
Europa Press

El dòlar ha tornat a la càrrega contra tots els seus rivals al compàs d'una nova onada de pànic als mercats que ha tornat a castigar amb duresa els actius de risc, especialment els valors tecnològics i les criptomonedes. Els inversors estan corrent a refugiar-se al 'bitllet verd', fet que ha significat nous màxims de cinc anys de la divisa contra l'euro.

  • 1,0785$
  • -0,24%

Les dades d'inflació dels Estats Units del mes d'abril van donar xifres més grans al que s'esperava dimecres. Si bé l'índex general va retrocedir lleugerament, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, va avançar al 6.2%, "la qual cosa va despertar novament les alarmes dels mercats", comenta Adrián Aquaro, analista de Trader College.

El dòlar va caure amb força minuts després de conegudes aquestes dades, però enmig de la sessió nord-americana va reprendre la tendència alcista anterior, per estacionar-se amb prou feines per sobre dels 1.0500 enfront de l'euro, i va assolir nous màxims de dos anys enfront de la lliura esterlina. Aquest dijous, la moneda dels EUA ha avançat contra l'euro fins a una nova fita des del gener del 2022, als 1.0440 dòlars i enfront de la lliura als 1,2180 dòlars. L'anàlisi tècnica de l'euro/dòlar continua inalterada, però els mínims del gener del 2017 semblen més vulnerables que mai.

D'altra banda, el Banc Central Europeu (BCE) ha donat senyals que intentarà augmentar la taxa d'interès al juliol, cosa que va ser negada per la presidenta, Christine Lagarde, fins fa molt poc temps. "De totes maneres, si el dòlar manté aquesta força, poc podrà fer l'euro per mantenir-se als nivells actuals, i anirà a buscar els seus mínims del 2017 als 1,0340 dòlars", explica Aquaro.

"Amb aquest panorama, tot està donat perquè el dòlar segueixi avançant sense pauses. Pot patir correccions baixistes, cosa que seria esperable en alguns dels seus encreuaments, que apareixen summament sobrevenudes, però la seva tendència alcista es manté intacta i ho farà mentre les actuals condicions d'inflació i alces de tipus d'interès de manera contínua no canviïn", afegeix l'expert de Trader College.

Noticias relacionadas

contador