reinounidorecesion

El Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit va créixer un 0,8% al primer trimestre del 2022 i es va moderar des del creixement de l'1,3% dels tres mesos previs, segons les dades publicades per l'Oficina Nacional d'Estadística britànica (ONS).

En termes mensuals, al març, l'economia del Regne Unit va registrar una contracció del 0,1% respecte al febrer, quan el PIB es va estancar.

Aquestes dades es deuen a la caiguda de l'activitat registrada al tercer mes de l'any al sector serveis i manufacturer, del 0,2%. Per part seva, la construcció es va expandir un 1,7%.

"L'economia del Regne Unit ara s'ha recuperat al seu nivell previ a la pandèmia, però sembla que l'impuls està disminuint i les forces recessives s'estan acumulant", assenyalen els analistes d'AJ Bell. Destaquen que la despesa de les llars va continuar sent positiva al primer trimestre, "però aquesta va ser realment la calma abans de la tempesta, ja que els preus de l'energia i els impostos més alts van entrar en vigor a partir de l'abril".

A més d'això, l'economia britànica també ha de lidiar amb l'augment dels tipus d'interès, "cosa que servirà per frenar encara més l'activitat. Per tant, el risc de recessió és elevat i, tot i que encara s'espera un creixement aquest any, sembla que el 2023 serà econòmicament més desafiant”, afegeixen.

Les dades d'avui "són tant una victòria com una preocupació", diuen a Naismiths. "No obstant, el sentiment continua sent en gran mesura positiu. Havent demostrat una resiliència increïble en la manera com va lluitar amb la pandèmia i després amb els problemes de subministrament posteriors, la construcció s'està adaptant bé a aquest últim desafiament".

Noticias relacionadas

contador