la politique de la bce evoluera de facon progressive repete lagarde

La primera pujada de tipus d'interès per part del Banc Central Europeu (BCE) podria arribar a principis d'estiu, segons ha expressat la presidenta de l'organisme, Christine Lagarde. És probable que finalitzi el programa d'estímul per a la compra de bons a principis del tercer trimestre d'aquest any, seguit d'una pujada de tipus que podria arribar només "unes setmanes" més tard, ha dit.

Lagarde alimenta així les expectatives del mercat que el BCE elevarà la taxa de referència per primera vegada en més d'una dècada al juliol, en un intent per controlar la inflació rècord de la zona euro, resultat de l'augment dels preus de l'energia que es va estendre a altres béns.

"Encara no hem definit amb precisió la noció d''uns temps', però he deixat molt clar que això podria significar un període de només unes poques setmanes", ha afirmat en un discurs a Ljubljana, Eslovènia, advocant per una normalització "gradual" de la política monetària després de l'augment inicial.

Pel que fa al camí que anirà la inflació de la zona euro, Lagarde ha detallat que les projeccions del BCE "apunten cada vegada més que la inflació se situï a l'objectiu a mitjà termini". "Sembla cada vegada més improbable que torni la dinàmica desinflacionista de la dècada passada", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador