dolar divisa eeuu portada

El dòlar s'ha debilitat aquesta passada matinada davant les monedes emergents i altres actius de risc, després de la treva aconseguida entre els EUA i la Xina en la seva guerra comercial. El 'bitllet verd' perd tirada com a actiu refugi, igual que el ien, per l'increment de la gana per divises de països emergents, com el rand sud-africà o el peso mexicà, que pugen a prop d'un 1,5% enfront de la moneda dels EUA. El iuan de Hong Kong s'aprecia un 0,5% i el de la Xina continental es canvia de mans als 6,91 iuans.

La cimera bilateral que les dues potències han mantingut en el marc del G-20 ha estat l'escenari del pacte de no agressió assolit entre els presidents dels dos països mitjançant el qual es donen un termini de 90 dies per arribar a un acord en matèria de comerç exterior.

Trump va dir ahir a la nit que la Xina havia acceptat "reduir i eliminar" els aranzels del 40% que actualment s'aplica als vehicles manufacturats als EUA, però cap de les delegacions oficials dels dos països va fer cap comentari al respecte en les seves declaracions oficials després, comenta Ramon Morell, d'Experiencia Trading. I fins i tot entre els mitjans xinesos segons Reuters, l'oficial China Daily advertia que tot i que el nou consens era un desenvolupament benvingut i donava a ambdues parts un "espai per respirar" per resoldre les seves diferències, no hi ha una "vareta màgica" que permeti que les reclamacions actuals desapareguin immediatament, recull l'analista.

En aquest context, els experts assenyalen que el dòlar es depreciarà amb força davant la disminució de l'aversió al risc, encara que alguns analistes alerten que hi ha nombroses qüestions no resoltes perquè la tendència es mantingui inalterada durant els proper dies. "Tot depèn dels següents passos que donin les dues potències durant els pròxims tres mesos, però no creiem que l'optimisme duri, ja que es troben a les antípodes", indiquen els experts d’RBC Markets.

Noticias relacionadas

contador