dolar1

Els inversors al mercat de les divises han seguit descartant l'euro aquest dimecres, després que el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, deixés clar que encara li queda munició per llançar més estímuls. La confirmació que l'italià vol ser el més 'dovish' entre els banquers centrals ha dinamitat la moneda europea que es canvia a prop dels mínims de dues setmanes de dimarts, als 1,1190 dòlars.

Pel que fa al dòlar, els analistes avisen que si el president de la Reserva Federal dels EUA (Fed), Jerome Powell, defrauda el mercat i no aconsegueix convèncer sobre un gir acomodatici del banc central, el bitllet verd prolongarà el seu ral·li de manera "exagerada", declara el fundador de BK Forex, Boris Schlossberg. La pressió sobre el banquer central és absoluta amb uns mercats que descompten, almenys, dues retallades de tipus aquest any.

La fortalesa del dòlar s'ha deixat notar també enfront de la lliura, que segueix encallada en mínims de cinc mesos, als 1,2550 dòlars, però ha remuntat després de marcar el pitjor canvi en el cable (lliura/dòlar) des del 3 de gener passat. Contra l'euro, la remuntada és molt més gran i cotitza a les 0,8912 unitats, des del mínim a les 0,8980 de dimarts, nivells de preu no vistos des del 15 de gener.

Els analistes esperen que la situació en la moneda empitjori d'aquí a finals de juliol, quan es proclamarà el nou líder dels 'tories'. "L'elecció de Johnson està descomptada, més després d'una nova victòria aquest dimarts, que ha deixat els seus rivals en només quatre, però la reacció de la Unió Europea, no", indiquen analistes d'Union Bancaire Privee.

Amb tot, l'expert de divises Melchor Armenta creu que el Banc d'Anglaterra donarà suport a la moneda i "no deixarà que es desplomi abruptament". Segons explica a Bolsamanía, el límit es troba als 1,20, però espera que el banc central "faci intervencions" per anar esmorteint la violència del descens.

En altres encreuaments, el iuan ha pujat amb força contra el dòlar tant a Hong Kong com al continent, amb un màxim a les 6,90 unitats, i així ha celebrat l'anunci del president nord-americà, Donald Trump que hi haurà trobada amb el seu homòleg xinès, el president Xi Jinping. Els dos mandataris es reuniran a la cimera del G-20 de finals de mes a Osaka i reincidiran les negociacions comercials.

Noticias relacionadas

contador