libras
1,1659€
  • -0,0001€
  • -0,01%

La lliura segueix cotitzant per sobre de les 0,89 unitats contra l'euro aquest dilluns, després d'encadenar una ratxa de sis setmanes de caigudes davant la seva contrapart europea. Les preocupacions dels operadors sobre la carrera per succeir la ja exprimera ministra, Theresa May, han llastrat la divisa britànica que es canvia de mans a prop dels 1,2570 dòlars.

Als inversors els preocupa que el successor de May tregui la Gran Bretanya de la Unió Europea (UE) sense cap acord en les seves futures relacions comercials. També es mostren nerviosos pel poc temps que tindrà la persona que assumeixi el control per intentar renegociar l'Acord de Retirada de May amb Brussel·les. La UE ja ha advertit a Downing Street que no s'obre a cap revisió del text abans que Gran Bretanya tingui previst sortir el 31 d'octubre.

El candidat que s'ha col·locat en la polèmica per ser el relleu de May, Boris Johnson, va guanyar dijous la primera ronda de votacions sobre el lideratge del partit conservador. Els mercats d'apostes li donen a Johnson un 70% de probabilitat de guanyar. El seu oponent, el ministre de Relacions Exteriors britànic, Jeremy Hunt, va assegurar aquest diumenge que ell és l'alternativa a Johnson i va dir que s'esforçaria per arribar a un acord en relació al Brexit.

El nou primer ministre haurà de ser elegit a finals de juliol. Els set candidats restants per dirigir els conservadors seran reduïts a dos pel partit abans que es faci una votació per correu dels membres més àmplia del partit per seleccionar el nou líder.

En aquest context, la lliura no deixa de drenar posicions, encara que alguns analistes avisen d'una forta sobrevenda en la moneda. "La recent debilitat de la lliura ha estat desmesurada perquè el mercat ha començat a descomptar la possibilitat que el divorci se saldi sense acord a finals d'octubre", indiquen els experts d'UBS. Ashraf Laïdi, analista de divises de la City també preveu un fort rebot "cap als 1,37/38 dòlars".

Noticias relacionadas

contador