dolar portada

El dòlar manté el seu avanç aquest dimarts, enmig de l'abandonament del mercat de qualsevol esperança que la Reserva Federal dels EUA (Fed) faci un gir en la seva política monetària dels últims temps. La seva fortalesa s'acarnissa en els dòlars d'Austràlia i Nova Zelanda, que cauen a mínims de diversos anys, mentre que el ien s'aproxima perillosament als nivells de fa 24 anys que van suscitar la intervenció del Banc del Japó. L'euro encadena cinc sessions de caigudes i es manté per sota dels 0,97 dòlars.

  • 1,0719$
  • -0,04%

La moneda nipona pot ser protagonista durant les properes hores si, com és molt probable que passi, el Banc del Japó intervé al mercat de canvis. L'antecedent és proper. El 22 de setembre passat, quan el banc central va deixar sense canvis la taxa d'interès aclarint que aquesta mesura es mantindrà durant molt de temps, el ien va arribar a un mínim de 24 anys als 145.90, i el BoJ va intervenir immediatament, col·locant uns 20.000 milions de dòlars al mercat, i generant una recuperació de gairebé 500 punts al ien. Dilluns va aconseguir la cotissa de 145.80 a la sessió nord-americana, i probablement superi els màxims esmentats, de manera que "una nova intervenció és avaluada al Banc del Japó, i podria arribar en forma imminent", avisa Adrián Aquaro, fundador de Trader College.

"La utilitat pràctica de la intervenció no és apreciar o depreciar una moneda, sinó la cautela que tenen els inversors a posteriori. Davant la intervenció, el ien podria retornar a la zona de 140,00 per dòlar, però atès que la seva caiguda no obeeix a factors interns del Japó i sí als rendiments dels bons del Tresor, l'efecte serà efímer en el temps”, afegeix l'expert.

Les dades laborals sòlides dels Estats Units i l'expectativa que les xifres d'inflació de dijous es mantinguin obstinadament elevades han tirat per terra les apostes sobre qualsevol cosa que no siguin tipus d'interès alts fins al 2023 i provoquen que el dòlar torni a assolir màxims de diverses dècades.

La gana pel risc també es veu afectada aquest dimarts després que Rússia llancés una pluja de míssils sobre les ciutats d'Ucraïna dilluns en represàlia per l'explosió que va danyar l'únic pont que uneix Rússia amb la península de Crimea annexada.

En aquest context, l'índex del dòlar ha pujat un 0,239%, fins als 113,34, i s'ha acostat al màxim de 20 anys de 114,78, que ha arribat a finals del mes passat. La lliura esterlina es manté a mínims de 10 dies al voltant de 1,1025 dòlars i l'euro es canvia de mans a 0,9680 dòlars.

Noticias relacionadas

contador