ep archivo   el presidente de la reserva federal fed de estados unidos jerome powell ha asegurado
FED - Archivo

Julius Baer manté sense canvis la seva previsió que la Reserva Federal (Fed) apujarà tipus en 50 punts bàsics a la reunió del 2 de novembre malgrat que moltes veus aposten per 75 punts bàsics, especialment després que l'informe d'ocupació de setembre als Estats Units hagi sortit millor del que s'esperava.

El banc suís reconeix que el descens de la taxa d'atur des del 3,7% fins al 3,5% augmenta el risc que la Fed adopti mesures més agressives a les properes reunions del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), però afegeix que el nombre creixent d'acomiadaments suggereix que la rigidesa del mercat laboral ha tocat sostre als EUA, "cosa que permetrà a la Fed alentir el ritme de pujades de tipus".

Al setembre, l'economia nord-americana va afegir 263.000 llocs de treball, superant les expectatives i confirmant un alentiment del creixement de l'ocupació des dels 308.000 nous llocs de treball de l'agost.

"Encara que el ritme de creació d'ocupació, més ràpid del previst, augmenta el risc que la política de la Reserva Federal segueixi sent agressiva a les properes reunions, els acomiadaments, juntament amb la caiguda de les ofertes d'ocupació comunicada anteriorment, reforcen la idea que la Fed té cada vegada més marge per alentir el ritme de les pujades de tipus, des dels 75 punts bàsics de les darreres tres reunions fins als 50 punts bàsics de la propera reunió del FOMC”, remarquen des del banc.

Julius Baer afegeix que les properes xifres d'inflació del setembre -que es publiquen aquest dijous- seran una dada important per confirmar les expectatives d'un ritme més lent de pujades de tipus d'interès. "La solidesa del mercat laboral justifica el nivell actual dels rendiments del Tresor nord-americà a 10 anys, proper al 3,9%, per la qual cosa hem revisat a l'alça les nostres previsions a 3 i 12 mesos, fins al 3,65% i el 3,7%, respectivament", conclou.

Noticias relacionadas

contador