Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630
37.068,35
  • -
  • -2,66%

El Nikkei japonès ha rebotat més del 2% (2,44%) aquest dilluns i ha liderat una jornada de guanys generalitzats a les borses asiàtiques, animades pel fortíssim rebot de Wall Street de divendres passat i per l'inici de les negociacions comercials entre la Xina i els Estats Units. El Shanghai Index xinès ha avançat un 0,7% i l’ASX australià ha repuntat un 1,14%.

Les fortes pèrdues de Wall Street durant les últimes setmanes i la desacceleració econòmica en el gegant asiàtic forcen les dues potències a aconseguir algun tipus d'acord. "La guerra comercial és el problema real" que afecta els mercats, assenyala Ian Shepherdson, economista en cap de Pantheon Macroeconomics.

"La incertesa constant, les distorsions en les cadenes de subministrament, l'augment dels costos de producció, i més recentment, la caiguda de la demanda xinesa d'importacions nord-americanes, són el principal factor que està provocant la fugida dels inversors", afegeix Shepherdson.

Des de Danske Bank, consideren que la Xina i els EUA estan oferint "senyals positius" que un acord comercial es tancarà durant "el primer semestre" de 2019. No sembla que Donald Trump i Xi Jinping puguin permetre esperar molt més.

Si els EUA arriba a les eleccions presidencials de 2020 amb signes de recessió, Trump tindrà molt més difícil mantenir-se a la Casa Blanca. I el que menys li interessa a la Xina per mantenir el seu règim en perfecta harmonia és una frenada econòmica brusca.

FORT REBOT A WALL STREET

Wall Street va tancar divendres amb fortíssims guanys superiors al 3% després del canvi de discurs de Jerome Powell. El president de la Fed va llançar diversos missatges que van agradar als mercats, ja que va anticipar que el banc central serà "pacient" a l'hora de tornar a pujar els interessos.

A més, es va mostrar disposat a revisar el ritme de reducció del balanç, actualment en 50.000 milions de dòlars, si això suposa un problema addicional per als mercats.

"La Fed no dubtaria a canviar la seva postura sobre el balanç si considera que (la seva reducció) s'ha convertit en un problema", ha assenyalat Powell. Durant la passada reunió de desembre de la Fed, el banquer central va comentar que la reducció del balanç es trobava en "pilot automàtic".

A més, els inversors van celebrar les dades positives de l'informe d'ocupació de desembre als EUA, que va mostrar la creació de més de 300.000 llocs de treball i va allunyar els temors sobre una frenada econòmica a curt termini.

Noticias relacionadas

contador