cbasia9 short1
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les bones notícies de les negociacions comercials entre la Xina i els EUA, que s'han emplaçat a una reunió de treball els dies 7 i 8 de gener a Pequín ha animat les borses del continent asiàtic que han tancat divendres amb un fort rebot. Després d'una setmana marcada pels temors sobre l'alentiment a la Xina i per l’advertència de beneficis d'Apple, el Nikkei és dels pocs índexs que acaba al vermell en el seu primer dia de cotització de 2019.

Els parquets continentals han decidit ignorar la caiguda del 3% de Wall Street i la sagnia en les accions del gegant tecnològic de Cupertino, que va presumir de rècords de vendes en la campanya nadalenca per frenar el daltabaix. El Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 2,05%, gràcies a què el productor de petroli CNOOC ha pujat un 4% i l'empresa de telecomunicacions China Mobile ha guanyat un 3,37%. Els proveïdors d'Apple han continuat enfonsant-se.

Les accions també han pujat a la Xina continental, ja que l'índex compost de Xangai ha rubricat la sessió amb una alça del 2,05% i el Shenzhen, de menor capitalització, ha pujat un 2,6%. En canvi, al Japó, el Nikkei ha notat l'envit de la setmana i també s'ha deixat portar per la pujada del ien de les passades jornades. Tot i que la moneda ha retallat els seus guanys aquest divendres i es canvia de mans al voltant de les 108 unitats per dòlar, dijous va marcar un màxim als 104,65 iens, xifra que implica una pujada del 4,5% el 2019.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà ha avançat un 0,83%, la borsa de Singapur ho ha fet un 1,23% i Tailàndia i Malàisia han pujat a prop d'un 0,20%. L’ASX200 australià cedeix un 0,25%, mentre que l’NZX50 de Nova Zelanda guanya un 0,13%.

Noticias relacionadas

contador