• El Kospi sud-coreà i el Nikkei lideren les caigudes
  • Les borses xineses, alienes a l'amenaces dels EUA de tallar relacions comercials amb els socis de Corea del Nord
0cbasia921j2

Els parquets asiàtics arrenquen la setmana ancorats en el vermell, llastats per la cautela que s’extrema entre els inversors després que la tensió a Corea del Nord s'hagi intensificat després de l'últim assaig nuclear del règim de Kim Jong-un. El Nikkei i el Kospi sud-coreà lideren les caigudes, mentre els actius refugi es disparen, especialment el ien que ha avançat fins als voltants de les 109,300 unitats per dòlar.

L’insostenible tensió a la península de Corea pren tints de conflicte armat després que Seül hagi respost amb maniobres militars al sisè i més poderós assaig nuclear del règim de Kim Jong-un. El Govern de Moon Jae-in ha iniciat maniobres militars, junts amb els EUA i ha incrementat la seva defensa balística després de l'exitós assaig amb una bomba d'hidrogen de Corea del Nord.

El won sud-coreà cau un 1%

L'índex borsari sud-coreà ha rebut la notícia amb agudes pèrdues de fins a un 1,7% durant la sessió, tot i que remunta fins a un declivi del voltant del 0,80% al tancament. A la borsa de Tòquio, l'índex de referència, el Nikkei, es deixa un 0,92%, arrossegat per la gana pel ien, que ha arribat a escalar un 1%. A més, al mercat de les divises, el won sud-coreà cau un 1% enfront del dòlar. El franc suís, l'altra moneda considerada actiu refugi també ha guanyat terreny durant la sessió asiàtica, fins als 0,95800 francs per dòlar, mentre l'or i la plata avancen. El metall groc, en concret, ha incrementat el seu valor fins a un nou màxim d’11 mesos als 1.340 dòlars.

En altres llocs del món, els índexs australià i de Nova Zelanda cauen un 0,40% i un 0,18%, respectivament. A Austràlia hem vist la publicació de les dades d'inflació de la Universitat de Melbourne, que ha caigut una dècima, fins al 2,6%. Hong Kong es deixa un 0,51%, mentre a la Xina continental, els índexs de Xangai i Shenzhen, -que guanyen un 0,26% i un 0,38%, respectivament-, fan el sord a l'amenaça dels EUA de tallar relacions comercials amb els socis de Pyongyang, entre els quals destaca el gegant asiàtic.

Malàisia puja un 0,68%, Tailàndia acaba pla, Bombai baixa un 0,36% i Singapur ho fa un 0,70%.

Noticias relacionadas

contador