• El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà aquest dilluns per tractar l'assaig nuclear nord-coreà
  • Trump respon "ja veurem" a una pregunta sobre si atacarà Corea del Nord
trump kim jong un misil mercados

L’insostenible tensió a la península de Corea pren tints de conflicte armat després que Seül hagi respost amb maniobres militars al sisè i més poderós assaig nuclear del règim de Kim Jong-un. El Govern de Moon Jae-in ha iniciat maniobres militars, junts amb els EUA i ha incrementat la seva defensa balística després de l'exitós assaig amb una bomba d'hidrogen de Corea del Nord.

L'exèrcit sud-coreà ha dut a terme el llançament de míssils de llarg abast i balístics aquest dilluns i es prepara per noves accions junts amb les tropes nord-americanes desplaçades fins a la zona. El secretari de Defensa nord-americà, James Mattis, ha advertit que qualsevol atac nord-coreà sobre els Estats Units o sobre els seus aliats tindrà una "resposta militar gegantina", recull 'Europa Press'.

Washington no busca l’"aniquilació total d'un país, en aquest cas Corea del Nord"

"Qualsevol amenaça per als Estats Units o els seus territoris, incloent-hi Guam, o als nostres aliats tindrà una resposta militar gegantina. Una resposta efectiva i aclaparadora", ha afirmat Mattis des de la Casa Blanca. Mattis ha assegurat que Washington no busca l’"aniquilació total d'un país, en aquest cas Corea del Nord, però, com ja he dit, tenim moltes opcions".

Per la seva banda, el president nord-americà, Donald Trump, ha respost amb un "ja veurem" a la pregunta sobre si els Estats Units atacarà Corea del Nord després del nou assaig nuclear. Anteriorment, Trump ha denunciat a Twitter el nou assaig nuclear nord-coreà i ha advertit que el règim de Pyongyang "només entén una cosa". "Corea del Sud s’està adonant que, com ja els vaig dir jo, la seva postura d'apaivagament amb Corea del Nord no funcionarà. Només entenen una cosa!", Ha afirmat Trump a través del seu compte personal a Twitter.

Als seus missatges, Trump recorda que "Corea del Nord ha fet una prova nuclear important". "Les seves paraules i accions segueixen sent molt hostils i perillosos per als Estats Units", ha apuntat. "Corea del Nord és una nació pària que s'ha convertit en una gran amenaça i en una vergonya per a la Xina, que intenta ajudar, però amb poc èxit", ha advertit.

També des del seu compte a la xarxa social, Trump ha anunciat que està estudiant, a més d'altres opcions, tallar "tot el comerç" amb aquells països que "facin negocis" amb Corea del Nord.

REUNIÓ DEL CONSELL DE SEGURETAT DE L'ONU

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà aquest dilluns a les 10.00 hores (16.00 hores a l'Espanya peninsular) per tractar l'últim assaig nuclear nord-coreà. La reunió ha estat convocada a petició dels Estats Units, el Japó, França, el Regne Unit i Corea del Sud, ha informat la missió nord-americana davant l'ONU.

"L'ambaixadora Nikki Haley i els seus homòlegs del Japó, França, Regne Unit i la República de Corea han sol·licitat una reunió pública d'emergència del Consell de Seguretat en resposta a l'últim assaig nuclear de Corea del Nord. La sessió del Consell de Seguretat serà demà , dilluns, 4 de setembre, a les 10.00 hores ", ha informat la missió nord-americana.

BOMBA D'HIDROGEN

Corea del Nord ha anunciat aquest diumenge que ha provat amb èxit una bomba d'hidrogen que pot ser acoblada a un míssil balístic intercontinental, en el que suposa el sisè i més potent assaig nuclear realitzat des de 2006 pel règim que lidera Kim Jong-un.

El ministre de Defensa del Japó, Itsunori Onodera, ha assegurat que l'explosió provocada per la bomba que ha provat el règim nord-coreà tenia un poder destructiu d'uns 70 quilotones, una potència molt més gran que la d'anteriors artefactes assajats per Pyongyang, segons informa el diari nipó Nikkei.

"És molt més gran que els anteriors" assajos nuclears, ha assegurat el responsable polític de les Forces Armades japoneses, en una compareixença davant la premsa. La bomba nuclear llançada pels Estats Units a Hiroshima (Japó) el 1945 tenia una potència de 15 quilotones, cosa que comporta que l'artefacte provat aquest diumenge tindria un poder destructiu quatre vegades més gran.

Noticias relacionadas

contador