cbasia11 short1
38.356,06
  • 176,60
  • 0,46%

Fort rebot dels principals parquets de la Xina continental aquest divendres, amb pujades de més del 2% en els compostos de Xangai (+3,20) i Shenzhen (+3,43), esperonats per la nova ronda de negociacions entre Pequín i Washington. La resta del continent també acaba en el verd.

Les borses asiàtiques deixen enrere una setmana de vacil·lacions per les pors davant l'alentiment del creixement mundial i es deixen portar per l'optimisme després que alts càrrecs nord-americans hagin iniciat els contactes amb els funcionaris xinesos. El secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, ha assegurat aquest divendres que va tenir un "sopar de treball productiu" a Pequín i ha assenyalat que ha iniciat un dia de converses destinades a resoldre la disputa comercial entre les dues majors economies del món.

Les bones sensacions calen entre els inversors, que estaran molt pendent dels desenvolupaments en matèria comercial durant les dues properes setmanes. Aquests dies, Mnuchin i el representant de Comerç dels Estats Units, Robert Lighthizer, es reuneixen a la Xina amb el viceprimer ministre xinès, Liu He i la pròxima setmana, serà aquest qui visiti Washington per continuar les converses.

Així, el Hong Seng de Hong Kong també avança un 1%, mentre el Kospi sud-coreà ho fa un 0,5%. Al Pacífic, l’ASX200 d'Austràlia puja un modest 1%, mentre la borsa de Nova Zelanda segueix gaudint de l'anunci acomodatici del seu banc central d'aquesta setmana i afegeix un altre 0,81%. Els parquets del Sud-est asiàtic guanyen un 0,20% de mitjana.

Noticias relacionadas

contador