cbasia11 short1

Les principals borses asiàtiques acaben en el vermell aquest dijous, llastades per les caigudes de dimecres a Wall Street, mentre els inversors tenen un ull posat en les converses comercials entre la Xina i els EUA, que es reprenen a Pequín.

L'índex de referència de la borsa nipona, el Nikkei 225 s'ha deixat un 1,61%, mentre que l’ASX200 d'Austràlia (+0,65%) va recuperar les pèrdues de jornades anteriors. El Kospi de Corea del Sud es deixa un -0,82% i el Hang Seng de Hong Kong acaba amb lleugeres alces del 0,16%, mentre que els compostos de Xangai (-0,92%) i Shenzhen (-0, 86%) deixen retallades de gairebé l'1%.

Els inversors encara esperen veure com els Estats Units i la Xina resoldran la seva costosa disputa comercial, quan s'espera que es reprenguin les converses d'alt nivell entre Washington i Pequín. El govern de Donald Trump i els funcionaris xinesos estan a punt de celebrar la seva vuitena ronda de negociacions comercials, amb diversos problemes sense resoldre, incloent-hi un calendari per a l'aixecament dels aranzels i una forma de fer complir qualsevol acord.

Molts analistes diuen que esperen que s'arribi a algun tipus d'acord durant les pròximes setmanes o mesos. No obstant això, no està clar quin serà el seu abast.

L’NZX50 de Nova Zelanda segueix gaudint de l'auge de dimecres, després que el banc central del país anunciarà que s'encaminarà cap a noves retallades de tipus. Les borses del sud-est asiàtic acaben amb signe mixt, amb moderades pujades a Singapur i Tailàndia i caigudes en altres llocs com Malàisia.

Noticias relacionadas

contador