cbasia1 short11
38.236,07
  • -37,98
  • -0,10%

Tancament mixt dels mercats asiàtics aquest dimarts, amb alces pronunciades a les borses xineses i a Hong Kong, que han decidit passar per alt l'anunci del president dels EUA, Donald Trump, segons el qual la següent ronda d'aranzels entrarà en vigor el 24 de setembre.

Els analistes assenyalen que ara s'espera la reacció de les autoritats de Pequín, després de l'anunci que Washington gravarà les exportacions xineses amb un 10%, que s'elevarà al 25% a finals d'any. Aquesta quantitat s'afegeix als 50.000 milions d'euros en impostos al comerç exterior recíprocs entre les dues primeres potències mundials i precedeix a una hipotètica tercera fase d'impostos amb la qual Trump ha amenaçat la Xina si pren represàlies.

No obstant això, les borses de la Xina continental han deixat alces després de l'anunci d'un 1,82% a Xangai i de l’1,50% a Shenzhen, mentre Hong Kong ha acabat amb una pujada del 0,53%.

El Nikkei japonès ha iniciat la setmana aquest dimarts, després del descans de dilluns i ha rubricat la jornada amb una alça de l'1,41%, després d'assolir un màxim de set mesos i mig. El ien ha tocat mínims de gairebé dos mesos contra el dòlar, cosa que ha donat ales al selectiu japonès. Es canvia de mans més enllà dels 112,00 iens per dòlar, preus que no es tocaven des del 20 de juliol. El iuan, per la seva banda, ha aconseguit recuperar part del terreny perdut durant la sessió i cau menys d'un 0,1% després de depreciar fins a mínims d'una setmana als 6,88 iuans per dòlar.

A la resta del continent, el Kospi sud-coreà avança un 0,26% i Tailàndia ho fa un 0,37%. Malàisia (-0,53%) tanca en vermell, igual que l’ASX200 australià (-0,38%).

Noticias relacionadas

contador