trump china eeuu portada buena

Donald Trump ha complert. El president dels EUA ha anunciat, a la matinada d'aquest dimarts, que imposarà aranzels d'un 10 per cent sobre les importacions de béns xinesos per un valor de gairebé 200.000 milions de dòlars, però no ha inclòs els rellotges intel·ligents d'Apple ni Fitbit, així com altres productes de consum.

Trump, en un comunicat en què ha anunciat la nova ronda de tarifes, ha advertit que si la Xina pren represàlies contra els agricultors o indústries nord-americans, "immediatament buscarem la fase tres, que són aranzels sobre importacions addicionals per aproximadament 267.000 milions de dòlars". Els nous impostos se sumen als 50.000 ja en vigor en exportacions mútues.

La recaptació dels aranzels de la llista llargament anticipada començarà el 24 de setembre, però la taxa s'incrementarà a un 25 per cent per a finals del 2018, cosa que permetrà a les companyies nord-americanes un temps per ajustar les seves cadenes de subministraments a altres països, segons un funcionari d'alt rang del Govern.

LA XINA ALERTA SOBRE ELS PERILLS DEL PROTECCIONISME

Des del continent asiàtic, el ministre de Comerç de la Xina, Zhong Shan, va alertar aquest dilluns que l'unilateralisme i el proteccionisme dels Estats Units danyaran l'economia a nivell global, així com els interessos tant de Pequín com de Washington.

Zhong va indicar sis companyies multinacionals que en una guerra comercial no hi ha guanyadors i va insistir que la cooperació és l'única via correcta, segons recull un comunicat del Ministeri de Comerç xinès a la seva pàgina web.

Així mateix, va assenyalar que les autoritats de la Xina crearan un millor ambient comercial per a les empreses.

Noticias relacionadas

contador