kim moon

El líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, ha rebut aquest dimarts el president de Corea del Sud, Moon Jae In, a l'aeroport de Pyongyang juntament amb una multitud de nord-coreans abans de celebrar la seva tercera cimera. Moon ha arribat a la capital nord-coreana a primera hora del matí acompanyat de 110 delegats i membres de personal. A més, aquest diumenge van arribar a Pyongyang altres 90 funcionaris sud-coreans, segons ha informat l'agència de notícies Yonhap.

Més tard, Kim i Moon han estat vistos arribant junts a la casa d'hostes Paekhwawon, que segurament sigui l'allotjament per al mandatari sud-coreà durant la seva visita de tres dies. S'espera que la primera reunió entre els dos líders es dugui a terme aquest dimarts després del dinar.

"El que busco obtenir és la pau i no un canvi temporal que pugui estar decidit per les condicions internacionals, sinó una pau irreversible i duradora que literalment no trontolli tot segons com canvien les condicions internacionals", ha explicat Moon durant una trobada amb els seus principals assessors a la seu de la Presidència, Cheong Wa Dae.

"Busco obtenir una pau irreversible i duradora que no trontolli tot i les condicions internacionals", ha dit Moon

El mandatari sud-coreà també ha defensat la necessitat de continuar desenvolupant les relacions intercoreanes i no tant de tancar "noves declaracions o acords". A més, va reconèixer la necessitat de rebaixar la tensió militar entre els dos països.

Moon també va afirmar que un dels principals objectius del seu viatge de tres dies serà "reduir la por d’una guerra" i "promoure les converses entre els Estats Units i Corea del Nord per a la desnuclearització de la península de Corea".

Segons ha assenyalat el cap de gabinet del president sud-coreà, Im Jong Seok, Moon tindrà dues trobades amb Kim durant la seva estada, una aquest dimarts i una altra dimecres, durant les quals podrà discutir sobre l'assumpte de la desnuclearització.

En principi, Moon té previst partir de Pyongyang a primera hora de dijous, però la seva sortida podria retardar-se depenent, aparentment, del resultat dels seus diàlegs amb el líder nord-coreà, segons ha afirmat Im, que ha indicat que els dos mandataris podrien decidir celebrar un esdeveniment no previst de moment amb la finalitat de millorar la seva relació personal.

La cimera entre Moon i Kim, la tercera des de les mantingudes el 27 d'abril i el 26 de maig, totes dues a la localitat fronterera de Panmunjom, serà retransmesa parcialment en directe a Seül, cosa que suposa la primera vegada en la història que un esdeveniment al país veí s'emet en viu a Corea del Sud, segons Im.

Noticias relacionadas

contador