sbasia4 short1
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Les accions han pujat a l'Àsia aquest dijous després que una enquesta a fabricants xinesos va mostrar que l'activitat manufacturera va millorar lleugerament el desembre. Les converses comercials entre la Xina i els EUA i el missatge de la Reserva Federal dels EUA (Fed) també han animat els operadors.

El bon ànim ha dominat una sessió que s'ha vist influenciada per l'avanç de Wall Street després que la Fed assenyalés que podria retardar els augments de les taxes d'interès durant els pròxims mesos, a causa de la debilitat de la inflació.

D'altra banda, els mercats han estat molt pendents de l'arrencada de les negociacions entre la Xina i els EUA a Washington quan encaren una segona jornada durant la qual també s'unirà el president dels EUA, Donald Trump.

Així, l'índex Nikkei 225 de Japó (+1,06%) i el Hang Seng de Hong Kong (+1,08%) han deixat avenços de més de l'1%. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han donat una de freda i una de calenta amb un 0,34% de pujada el primer i de caiguda el segon.

A Corea del Sud, el Kospi ha acabat pla al tancament, després de deixar modestos guanys tot el dia, mentre que l’ASX 200 d'Austràlia també s’ha donat la volta al terme de la sessió i ha cedit un 0,37%. La borsa de Taiwan ha acabat plana i al sud-est asiàtic els guanys han estat modestos.

Noticias relacionadas

contador