china recesion portada
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Els mercats de valors asiàtics han tancat amb signe mixt aquest dijous, després d'una sessió durant la qual han predominat les caigudes, ja que la decepció de les dades d'inflació a la Xina ha calat entre els operadors i ha eclipsat l'optimisme que es desprèn de l'avanç en les recents negociacions comercials entre els EUA i el gegant asiàtic.

La sessió arrencava amb to positiu, animada per les declaracions dels funcionaris nord-americans i xinesos que van dir que s'havien aconseguit avenços durant els tres dies de converses a Pequín. Si bé, segueixen existint importants obstacles, les negociacions han aclarit el camí per saltar al següent nivell que podrien alleujar encara més les tensions comercials abans de la data límit de març del president nord-americà Donald Trump, quan té previst augmentar els aranzels de més de 200.000 milions de dòlars en productes fabricats a la Xina des del 10% al 25%.

"Encara que esperàvem una declaració més favorable de les converses comercials entre els Estats Units i la Xina que van finalitzar ahir, sembla que, almenys a la superfície, el debat comercial entre els Estats Units i la Xina segueix sent un treball en progrés", apunta Stephen Innes, analista d’Oanda. "Sense cap dubte, els mercats estaven buscant alguna cosa més concreta i més enllà de l'afirmació carregada d'aspectes positius, però sense l'especificitat necessària".

Més tard, l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina va publicar l'informe de preus al consum, amb dades que llancen una desacceleració dràstica el desembre, xifra que suggereix un creixement econòmic més lent. L'IPC va cedir fins a l’1,9%, des del 2,2% anterior i el 2,1% esperat pel mercat en termes anuals, mentre que en rang mensual va pujar tres dècimes, fins al 0%, des del -0,3%, anterior, però es va situar molt per sota del consens de mercat del 0,3% durant l'últim mes de 2018. Els preus de producció encara van patir una caiguda més gran, fins al 0,9%, des del 2,7% de novembre i edl 2,1% esperat.

L'índex Hang Seng de Hong Kong, ha aconseguit acabar pla, després de les caigudes de la sessió. Quant als compostos de Xangai i Shenzhen, els índexs han deixat caigudes del 0,3% i del 0,2%, respectivament. El Nikkei del Japó ha deixat un declivi d'un 1,3% al tancament, mentre que el Kospi sud-coreà ha deixat menys d'un 0,1%.

L’ASX 200 d'Austràlia (+0,29%) és un dels pocs índexs que aconsegueixen tancar en el verd, amb pujades d'un 0,29%, mentre que a Singapur les alces són del 0,6% i a Malàisia, del 0,3%. Taiwan (-0,18%) i Tailàndia també tanquen amb pèrdues d'un 0,2%.

Noticias relacionadas

contador