Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt aquest dilluns després del nou tractat comercial signat entre els Estats Units i el Canadà, que finalment s'ha unit a Mèxic en el NAFTA.

  • 37.934,76
  • 0,81%

L'índex Nikkei ha tancat amb un repunt del 0,52%, mentre que el Topix s'ha recuperat de les seves pèrdues inicials per acabar tancant pla.

Els experts asseguren que l'acord és una "bona notícia per a tots"

El Kospi sud-coreà ha acabat tancant amb caigudes del 0,18%, mentre que l’ASX 200 australià ho ha fet cedint un 0,57%, afectat pel seu sector financer. Per la seva banda, els parquets de la Xina i Hong Kong han estat avui tancats.

A poques hores perquè conclogués el termini màxim que s'havien donat els EUA i el Canadà per aconseguir un acord sobre la seva relació comercial, tots dos països han tancat els termes sobre els quals s'actualitzarà el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord. Diverses informacions apunten que el pacte que ja es va tancar fa setmanes entre Mèxic i el país presidit per Donald Trump, torna a ser trilateral.

"Són bones notícies per a tots", ha assegurat Debra Steger, professora de la Universitat d'Ottawa, davant la CNBC que ha descrit l'acord com "una victòria per als tres països".

Noticias relacionadas

contador