chinausa680

Les autoritats de la Xina han cancel·lat la reunió amb el secretari de Defensa dels Estats Units, Jim Mattis, prevista per al proper mes d'octubre i durant la qual les parts anaven a abordar qüestions en matèria de seguretat, segons ha informat un alt càrrec nord-americà.

La decisió ha tingut lloc dies després que Pequín assegurés que la tensió entre els dos països no és alarmant. L'esmentada font, per la seva banda, ha assenyalat que es desconeix si la trobada se celebrarà més endavant.

"La tensió està augmentant i això podria ser perillós per a les dues parts", ha manifestat. La Xina i els Estats Units es troben immersos en una disputa comercial a causa de les mesures aranzelàries imposades pel govern nord-americà.

El ministre d'Afers Exteriors xinès, Wang Yi, va indicar divendres que no existeix "motiu per entrar en pànic" per la disputa entre Washington i Pequín, però va alertar que la Xina no cedirà davant xantatges o pressions en matèria comercial.

El president nord-americà, Donald Trump, va acusar dimecres davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides al govern xinès d'interferir de cara a les 'midterm' del 6 de novembre en un intent per frenar els republicans a causa de les polítiques comercials posades en marxa.

Noticias relacionadas

contador