chine china

Les borses asiàtiques han tancat la setmana amb signe mixt després que Trump acusés la Xina d'interferir en les 'midterms' que se celebraran als EUA el proper mes de novembre.

  • 37.068,35
  • -2,66%

Amb tot, el Nikkei ha tancat amb un repunt de l’1,3%, després d'arribar a pujar un 1,7%, el seu màxim avanç intradia des de l'any 1991. Al mercat de divises, ha estat notícia el ien que s'ha desplomat a mínims de nou mesos respecte al dòlar.

Trump va acusar aquest dimecres la Xina de voler interferir en les 'midterms' de novembre

A les borses del Pacífic, l’ASX 200 australià ha tancat en verd (+0,37%), impulsat pels guanys del Commonwealth. Per la seva banda, el Kospi sud-coreà ha tancat amb caigudes del 0,47% arrossegat per Samsung (-2%).

A la Xina continental, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb guanys del 0,6%, mentre que els compostos de Xangai i Shenzhen, ho han fet amb pujades del 0,9% i del 0,4%, respectivament.

El president nord-americà, Donald Trump, va acusar aquest dimecres la Xina d'estar-se immiscint a les eleccions per renovar la Cambra de Representants i un terç del Senat, conegudes popularment com 'midterms'. "La Xina ha estat intentant interferir en les nostres pròximes eleccions" del 6 de novembre "contra la meva Administració", va sostenir Trump durant la seva intervenció en una reunió del Consell de Seguretat de l'ONU per parlar del no proliferació i l'Iran.

Noticias relacionadas

contador