• "Boris Johnson seria un gran primer ministre. Vaig lamentar la seva marxa del Govern"
trump-donald-melania-air-force-one-otan-sommet-bruxelles

A Theresa May li creixen els bolets. Les negociacions pel Brexit s'estan convertint en una dura carrera de fons per a la primera ministra britànica, que va rebre la visita del president nord-americà Donald Trump aquest dijous, després de l'obtenció d'un acord amb el seu Gabinet sobre el divorci i una cimera de l'OTAN que elevarà la xifra de despesa en defensa fins a cotes històriques.

El republicà va tornar a no deixar indiferent a ningú i en una entrevista en exclusiva al rotatiu The Sun, Trump va assegurar la seva contrarietat cap al Brexit 'suau' que proposa l'Administració britànica. "Si arriben a un acord com aquest, Estats Units estarà negociant amb la Unió Europea en comptes del Regne Unit. Això mataria un possible acord amb nosaltres", va afirmar de manera contundent. Un atac directe a la figura política de May, el plantejament menys contundent de la sortida ha generat un important rebuig dins el bàndol més conservador del seu partit i la dimissió del ministre de l’Afers Estrangers, Boris Johnson, i el ministre per al Brexit, David Davis.

Trump va aconsellar a la primera ministra que actués "de manera completament oposada" i va considerar els avenços en les negociacions "molt desafortunats" per al futur de les illes. "Jo abandonaria la taula, crec que el que està passant és molt desafortunat. Quan els acords triguen tant en arribar, mai funcionen. Aquest no és l'acord que van votar els ciutadans en el referèndum. Sé que hi ha hagut dimissions i molta gent no hi està d'acord", va afirmar.

"BORIS JOHNSON SERIA UN GRAN PRIMER MINISTRE"

Les últimes dimissions 'tories' han debilitat, més si és possible, la imatge de May al capdavant del Govern. Els rumors d'una possible substitució al capdavant del país continuen ressonant en la Cambra dels Comuns i Trump no va perdre l'oportunitat per donar la seva opinió al respecte.

El president va assegurar la seva tristesa en conèixer la dimissió de Johnson la setmana passada. Un polític el qual considera "un tipus amb molt talent" i al qual té un "respecte gran", ha assegurat. "Crec que és un gran representant del vostre país. Seria un gran primer ministre", va afegir.

Noticias relacionadas

contador