theresa may trump

El president dels Estats Units, Donald Trump, i la seva dona, Melania Trump, inicien aquest dijous la seva primera visita oficial al Regne Unit. Trump prossegueix amb la seva gira europea, que arribarà a als eu punt àlgid dilluns que ve, 16 de juliol, amb la seva visita a Vladimir Putin, després de sembrar la polèmica aquest dimecres durant la cimera de l'OTAN.

En un comunicat previ a l'arribada de Donald Trump, la primera ministra britànica, Theresa May, ha subratllat que "no hi haurà durant els propers anys una relació més important" que la bilateral entre aquests dos països, i ha destacat "l'oportunitat de aprofundir-la" aquests dies.

No obstant això, hi ha qui tem que aquesta visita de Donald Trump es converteixi en un nou element de pressió per a una Theresa May que està vivint una crisi de Govern molt important després d'anunciar la seva intenció de dur a terme un Brexit 'suau'.

En declaracions a la CNBC, l'expert Rem Korteweg, cap de la unitat europea del think tank Clingendael, va dir que "Trump podria pressionar el Govern britànic perquè May reconsideri el contingut de la declaració de Chequers". És a dir, que podria intentar que Theresa May abandoni la seva idea d'un Brexit suau.

May va aconseguir un important acord amb els seus ministres divendres passat que aplana el camí de les negociacions amb la Unió Europeu (UE). L'anomenat 'acord de Chequers' suggereix que el Regne Unit hauria d'intentar mantenir la relació més propera possible a la que manté actualment amb el bloc, permetent un comerç fluid a través del Canal de la Mànega.

Aquest acord no ha agradat gens a alguns membres del seu Govern, especialment a aquells amb un perfil més euroescèptic. Per això, s'han produït diverses dimissions, destacant-ne la del ministre per al Brexit, David Davis, i posteriorment la del ministre d'Exteriors, Boris Johnson, del qual es diu que podria disputar el lloc a la 'premier'.

En aquest sentit, cal destacar que Donald Trump va dir als periodistes dimarts que Boris Johnson és el seu amic. "Ha estat molt amable amb mi, molt comprensiu. M'agrada Boris Johnson i potser tinguem l'oportunitat de parlar amb ell quan hi arribem".

Noticias relacionadas

contador