donald trump joe biden portada

Donald Trump es nega a perdre les eleccions dels EUA. L'actual inquilí de la Casa Blanca ha suggerit que portarà al seu rival, Joe Biden, davant el Tribunal Suprem en cas de perdre els comicis davant el demòcrata.

"Crec que això (les eleccions) acabarà al Tribunal Suprem", ha amenaçat Trump aquest dimecres davant la premsa. En ser preguntat sobre una pacífica transferència del seu poder en cas de derrota, el republicà ha deixat caure: "Veurem què passa".

Trump ja va avançar en 2016 que potser no acceptava el resultat de les eleccions, que acabaria guanyant. En qualsevol cas, l'actual president dels EUA continua buscant successor a Ruth Bader Ginsburg perquè torni a haver-hi nou magistrats al Tribunal.

En tota la història dels EUA, només unes eleccions han acabat decidint-se en els jutjats: les de l'any 2000 entre el republicà George W. Bush i el demòcrata Al Gore. Trump s'està cobrint l'esquena i des de fa mesos ha insinuat que l'única forma que Biden pugui guanyar és a través d'unes eleccions fraudulentes.

Noticias relacionadas

contador