article50 theresa may

David Davis ja té substitut. La primera ministra britànica Theresa May ha triat Dominic Raab com a nou ministre de Brexit després de la dimissió de Davis. Raab arriba al càrrec després de ser ministre d'Habitatge i Planificació.

  • 11,20£
  • 0,26%

L'àrdua tasca de Raab a partir d'ara serà negociar els termes del Brexit, és a dir, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

El substitut de David Davis arriba al càrrec després de ser ministre d'Habitatge i Planificació

Abans de convertir-se en membre del Parlament britànic, Raab va treballar a les ordres de David Davis, el qual ara substitueix en el càrrec. Per tant, Raab és un ferm defensor del Brexit, tot i que ha arribat a reconèixer que els votants del sud-oest de Londres pensaven d'una altra manera al respecte.

Per això, des del referèndum de 2016 va adoptar la política de reunir-se amb un membre del moviment en contra del Brexit per escoltar les seves opinions.

L'arribada de Raab té lloc després de la dimissió de Davis, que es va produir a última hora d'aquest diumenge. Davis va prendre aquesta decisió tot just dos dies després que May anunciés que s'havia assegurat el suport de tot el gabinet en un pla per mantenir estrets llaços amb la Unió Europea (UE) després d'abandonar el bloc. Els experts parlen d'una crisi "sense precedents" al Govern britànic.

L’euroescèptic Davis, que ja havia amenaçat de dimitir en diverses ocasions a causa de la posició de May a les negociacions amb la UE, ha dit en una entrevista a la BBC aquest dilluns que el principal motiu de la seva dimissió és que, amb el pla de la 'premier' britànica, qualsevol competència que recuperi el Parlament britànic després del Brexit seria "il·lusòria".

Noticias relacionadas

contador