• Dominic Raab ha estat nomenat en substitució de Davis
david davis

El Ftse100 s'ha mantingut tranquil aquest dilluns (+0,92%) malgrat que la crisi en el Govern britànic de Theresa May no fa més que agreujar-se. A la dimissió del ministre per al Brexit, David Davis, l'ha seguit aquest dilluns la renúncia de Boris Johnson com a responsable d'Exteriors.

Boris Johnson ha dimitit aquest dilluns com a responsable d'Exteriors, segons ha anunciat Downing Street, per les seves diferències amb la primera ministra. "Aquesta tarda, la primera ministra ha acceptat la renúncia de Boris Johnson com a ministre d'Exteriors. El seu substitut serà anunciat en breu", ha indicat un portaveu de Downing Street, citat pel The Telegraph, que assegura que May "agraeix a Boris el seu treball ".

La marxa de Johnson es produeix només unes hores després de la del ministre per al Brexit, David Davis, que va dimitir a última hora d'aquest diumenge. Davis va prendre aquesta decisió tot just dos dies després que May anunciés que s'havia assegurat el suport de tot el gabinet en un pla per mantenir estrets llaços amb la Unió Europea (UE) després d'abandonar el bloc. Els experts parlen d'una crisi "sense precedents" al Govern britànic.

L’euroescèptic Davis, que ja havia amenaçat de dimitir en diverses ocasions a causa de la posició de May a les negociacions amb la UE, ha dit en una entrevista a la BBC aquest dilluns que el principal motiu de la seva dimissió és que, amb el pla de la 'premier' britànica, qualsevol competència que recuperi el Parlament britànic després del Brexit seria "il·lusòria". "Això no pinta com una devolució de poders a la Cambra dels Comuns. A la pràctica, no ho és", ha dit l'exministre.

David Davis ha explicat que no va dimitir divendres perquè la restauració de la responsabilitat col·lectiva del Gabinet no li deixava opció. Ha precisat que, però, va ser clar en la seva oposició i que s'ha pres diversos dies per prendre una decisió que havia estudiat "acuradament".

Junts amb Davis han dimitit, de moment, dos secretaris d'Estat del seu Ministeri: els molt euroescèptics Steve Baker i Suella Braverman.

DOMINIC RAAB, NOU MINISTRE DEL BREXIT

Poc després de la dimissió de Davis, May ha triat Dominic Raab com a nou ministre del Brexit. Raab arriba al càrrec després de ser ministre d'Habitatge i Planificació. L'àrdua tasca de Raab a partir d'ara serà negociar els termes del Brexit, és a dir, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Noticias relacionadas

contador