angela merkel martin schulz

Els conservadors liderats per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el Partit Socialdemòcrata (SPD) de Martin Schulz han aconseguit segellar aquest dimecres un acord per formar un govern de gran coalició després de tota una nit de negociacions, segons ha informat el setmanari 'Der Spiegel'.

L'acord deixa clar el repartiment de carteres ministerials, amb els socialdemòcrates al capdavant del Ministeri de Finances, un dels departaments clau del govern.

La consecució d'aquest acord posarà fi a la crisi política que s'ha mantingut per les dificultats per formar govern que ha afrontat el bloc conservador liderat per Merkel des de la seva victòria en les últimes eleccions legislatives.

Quatre mesos després de les eleccions, Alemanya aconsegueix arribar a un acord amb la 'gran coalició' com a única sortida. Aquest dimecres s’ha finalitzat una altra jornada de negociacions després que diumenge no arribessin a un acord. Aquesta havia estat la data límit que es van donar les dues parts per tancar un acord. Com que això no va succeir, les negociacions van continuar en temps de descompte.

Els experts de Link Securities consideren clau aquestes negociacions. "Reiterem que és fonamental per a l'estabilitat de l'Eurozona que Alemanya tingui govern. D'aquí la rellevància per als mercats de la regió, borses, bons i divises, que aquestes negociacions arribin a 'bon port'", afirmen al seu informe de aquest dilluns.

IMPORTANTS AVANÇOS

Divendres passat les dues parts van tancar el paquet mediambiental i de política energètica, amb el pacte de fixar en una llei els compromisos climàtics de l'Acord de París per 2030. Diumenge es va acordar frenar la pujada dels lloguers, ajudes per a famílies amb fills i 2.000 milions d'euros públics per a la construcció d'habitatges, consens que es va unir a acords en política municipal i cultural i inversions milionàries per impulsar la digitalització.

Noticias relacionadas

contador