• Però en aquest acord s'havien previst dos possibles dies extres
angela merkel martin schulz

Quatre mesos després de les eleccions, Alemanya segueix sense Govern. Amb la 'Gran coalició' com a única sortida, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el líder del Partit Socialdemòcrata (SPD), Martin Schulz, han finalitzat una altra jornada de negociacions aquest diumenge sense acord. Una data límit que es van donar les dues parts per tancar un acord. Com que això no va succeir, les negociacions estan en temps de descompte.

El seu pacte prevista dos possibles dies extra si fos necessari. I així ho ha estat. Segons indica l'Agència EFE, el líder del Partit Socialdemòcrata va indicar aquest diumenge que s'anaven a prendre tot el temps necessari durant aquesta fase final. Schulz va confirmar l'inici de la jornada la falta d'acord per aconseguir tres objectius clau en política social: acabar amb els contractes temporals injustificats, garantir la igualtat de tracte a les assegurances sanitàries i millorar la política d'habitatge.

Per la seva banda, la cancellera, que busca en aquesta negociació el seu quart mandat, va assegurar que afrontava la fase final amb "bona voluntat", però també conscient que quedava per davant "difícils negociacions". "Hem treballat bé fins ara, però encara queden punts importants que han de ser aclarits", va afirmar Merkel a la seva arribada a la seu de l'SPD, segons recull l'Agència EFE.

Els experts de Link Securities consideren clau aquestes negociacions. "Reiterem que és fonamental per a l'estabilitat de l'Eurozona que Alemanya tingui govern. D'aquí la rellevància per als mercats de la regió, borses, bons i divises, que aquestes negociacions arribin a 'bon port'", afirmen al seu informe de aquest dilluns.

IMPORTANTS AVANÇOS

Divendres passat les dues parts van tancar el paquet mediambiental i de política energètica, amb el pacte de fixar en una llei els compromisos climàtics de l'Acord de París per 2030. Aquest diumenge es va acordar frenar la pujada dels lloguers, ajudes per a famílies amb fills i 2.000 milions d'euros públics per a la construcció d'habitatges, consens que es va unir a acords en política municipal i cultural i inversions milionàries per impulsar la digitalització.

Tanmateix, com recull EFE, Schulz ha confirmat aquest diumenge la falta d'acord per aconseguir tres objectius clau en política social: acabar amb els contractes temporals injustificats, garantir la igualtat de tracte a les assegurances sanitàries i millorar la política d'habitatge. Molts assumptes pendents pels dos dies de 'descompte' que li queden a la negociació.

Noticias relacionadas

contador