3757745857 ea6cb98cf8 o
Pixabay

L'Institut de Recerca Econòmica alemany (IFO) ha informat que l'índex de confiança empresarial en el conjunt d'Alemanya va millorar al gener fins als 117,6 punts, des dels 117,2 punts de desembre. La confiança empresarial va pujar al gener a Alemanya i és "excel·lent" perquè els empresaris van millorar la seva valoració de la situació actual, subíndex que va assolir un rècord.

La valoració de la situació actual va millorar fins a un nou màxim històric però va empitjorar la de les perspectives per als propers sis mesos, tot i que es mantenen en un nivell alt. "L'economia alemanya va començar l'any de manera dinàmica", va dir el president de l'institut IFO, Clemens Fuest.

La valoració dels inversors de la situació actual a Alemanya també ha pujat a un nou màxim històric des de desembre de 1991, ha informat aquesta setmana el Centre per a la Investigació Econòmica Europea (ZEW).

La confiança empresarial va pujar al sector manufacturer a un nou rècord també perquè els empresaris consultats van valorar millor la situació actual, tot i que pocs preveuen més millores a curt termini de la situació dels seus negocis, que és molt bona.

La utilització de capacitats es va incrementar al sector manufacturer 0,6 punts percentuals, fins al 87,9%. Així mateix, la confiança empresarial va millorar al sector de vendes manufacturer, però va empitjorar al de vendes al detall.

Al sector de la construcció la confiança empresarial va baixar perquè els contractistes són menys optimistes sobre les perspectives del seu negoci durant els propers mesos, tot i que estan més satisfets que mai amb la seva situació actual.

L'índex de confiança empresarial IFO es basa en les respostes que donen unes 7.000 empreses dels sectors manufacturer, de la construcció, de vendes majoristes i minoristes.

Noticias relacionadas

contador