boris-johnson-jean-claude-juncker

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, han comparegut aquest dijous després de conèixer que el Regne Unit i la Unió Europea (UE) havien arribat a un acord sobre el Brexit. Durant la seva intervenció, que tot just ha arribat als 5 minuts, tots dos han mostrat la seva satisfacció per això.

"Estic content amb l'acord, però estic trist pel Brexit", han estat les paraules de Juncker. Per la seva banda, Johnson ha afirmat que l'acord assolit "és un testimoni del nostre compromís de trobar solucions" i que "proporciona certesa on Brexit crea incertesa", ja que "per a nosaltres el Regne Unit vol dir que podem oferir un Brexit real que aconsegueixi els nostres objectius". Creu que "aquest acord representa un molt bon tracte per a la UE i el Regne Unit" i "que és un resultat raonable i just i reflecteix la gran quantitat de treball realitzat per les dues parts", segons han dit als periodistes presents.

L'acord amb la UE "proporciona certesa on Brexit crea incertesa", ha dit Johnson

El primer ministre britànic també ha assenyalat que l'acord amb la UE vol dir que "el Regne Unit se'n va completament el 31 d'octubre i que Irlanda del Nord i cada part del Regne Unit poden participar no només en acords de lliure comerç, oferir els nostres aranzels, exportar els nostres productes a tot el món, sinó que també vol dir que podem prendre junts decisions sobre el nostre futur: les nostres lleis, les nostres fronteres, els nostres diners i com volem administrar el Regne Unit".

Aquest dijous es coneixia que les converses entre Londres i Brussel·les havien acabat, de moment, en un bon fi, el d'evitar un Brexit dur. "Els negociadors han arribat a un acord sobre el protocol revisat per a Irlanda i Irlanda del Nord i sobre la declaració política", escrivia Juncker en una carta al president del Consell, Donald Tusk.

Més tard, a través del seu compte personal a Twitter, deia que "quan hi ha voluntat, hi ha un acord: en tenim un. És un acord just i equilibrat per a la Unió Europea i per al Regne Unit i és prova del nostre compromís de trobar solucions". Johnson també es pronunciava a través d'aquesta xarxa social. "Tenim un gran acord. Ara el Parlament hauria d'acabar el Brexit dissabte perquè puguem passar a altres prioritats", posava.

Noticias relacionadas

contador