cb libra bajaosh1

Volatilitat en la lliura durant les hores crucials que viu l'acord del Brexit. Londres i Brussel·les aprofiten fins a l'últim moment les seves negociacions finals abans de la cimera de líders de la Unió Europea (UE), per arribar a un consens sobre el divorci que aprovin els líders comunitaris. Durant el contrarellotge, el DUP, el partit unionista d'Irlanda del Nord ha anunciat el seu bloqueig a l'acord, cosal que ha provocat un retrocés de més del 0,5% en el cable (lliura/dòlar).

La moneda es canvia de mans als 1,2780 dòlars, després de corregir des dels seus màxims de cinc mesos de dimecres, al voltant dels 1,29 dòlars. Enfront de l'euro, la moneda també retrocedeix després d'aconseguir el seu millor canvi des d'inicis de maig, a les 0,86 lliures, des d'on corregeix un 0,4% fins a les 0,8682 lliures.

"L'últim pas enrere del DUP només s'ha desinflat lleument la lliura esterlina", indica Ranko Berich, analista de Monex Europe, ja que les esperances d'un acord encara estan "en un punt àlgid". La pròspera figura de la lliura, que acumula una setmana d'alces vol dir que el mercat de divises clarament està descartant el risc que no hi hagi un acord, però els experts avisen que qualsevol notícia negativa provocarà una ràpida depreciació de la moneda.

"Per ara, l'esperança que hi hagi acord abans del 19 d'octubre mantindrà el múscul en la moneda", puntualitza Berich, però com sempre, "la moneda roman pressionada i només amb què hi hagi un mal gir de guió, es precipitarà cap al desastre".

En canvi, "si s'aconsegueix un esborrany de l'acord, esperem un altre tram alcista cap als 1,30 dòlars en molt poc temps, amb objectiu potencial als 1,3170 dòlars", afirma Neil Wilson, analista de Markets.com. "No obstant això", afegeix, "fins i tot si s'arriba a un acord, el Parlament hauria de recolzar-lo i això no està assegurat". A hores d'ara, la moneda retrocedeix lleument contra el dòlar fins als 1,2784 dòlars i es canvia de mans a les 0,8638 lliures contra l'euro.

Noticias relacionadas

contador