ep el presidente de eeuu donald trump durante una rueda de prensa en la casa blanca
Contacto

Donald Trump creu ara que portar màscara és una cosa patriòtica". Així ho ha assegurat a les xarxes socials, i anima els nord-americans a fer servir aquesta mesura de protecció per frenar l'incessant avanç del coronavirus al país. Una actitud que contrasta amb l'escepticisme inicial del president dels EUA sobre les màscares (se'n va posar per primera vegada en públic fa un parell de setmanes) i que apunta a un canvi d'estratègia davant les crítiques que ha rebut per la seva gestió de la pandèmia de Covid-19, donada la proximitat de les eleccions presidencials.

"Estem units en el nostre esforç per vèncer el virus invisible de la Xina i molta gent diu que és patriòtic portar una màscara quan no pots mantenir la distància social. No hi ha ningú més patriòtic que jo, el seu president favorit!", ha publicat Trump al seu compte personal de Twitter, al costat d'una imatge en blanc i negre en la qual se'l veu amb el rostre cobert amb una màscara.

El dirigent, que ha culpat Pequín del coronavirus en diverses ocasions, ha publicat en aquest fòrum que correspon a la visita que Trump va fer l'11 de juliol a l'hospital militar Walter Reed, als afores de Washington. Va ser aquest acte el primer en el qual es va deixar veure amb la màscara, ja que fins llavors rebutjava deixar-se veure en públic portant-ne una, per no donar imatge de feblesa.

En aquesta visita, Trump va dir que les màscares "tenen un moment i un lloc adequat", i va explicar que havia accedit a posar-se'n perquè visitava un hospital, encara que no va aclarir si seguiria portant-ne en altres circumstàncies. De moment no ho ha fet, encara que molts creuen que ho hauria de fer per donar exemple als estatunidencs, que han criticat que quan els obliguen a portar-ne s'està violant la seva llibertat individual.

"EL CORONAVIRUS DESAPAREIXERÀ"

Els últims dies Trump també ha insistit en la seva idea que, al final, el coronavirus desapareixerà. "Amb el temps tindré raó", va dir en una entrevista aquest cap de setmana a Fox News. "Vaig dir que desapareixerà. Ho diré de nou: desapareixerà... i tindré raó", va remarcar el republicà.

Precisament en aquesta entrevista va respondre amb un "no" categòric en ser preguntat si farà les màscares d'ús obligatori perquè, va dir, vol que la gent "tingui una certa llibertat". Va assenyalar també que no està d'acord amb l'afirmació que "si tothom porta una màscara tot desapareix".

Noticias relacionadas

contador